fredag 11 september 2009

Jovisst, vi tyckte det var dags för lite fredagsmys. Så vi gick till ICA och handlade lite smått och gott förut för att kunna slänga ihop någon smarrig middag. På ICA sålde de billig fläskfilé. Det åkte ned i korgen tilsammans med lite smaksatt creme fraiche och färskpasta. När vi kom hem slängde jag ihop världens enklaste middag. Och väldigt gott var det dessutom!

Här kommer "receptet." (Ja, jag använder mig ju ytterst sällan av recept. Jag kör på känn. Det brukar bli bäst så. Men jag ska försöka vara så tydlig som möjligt i mitt recept.) Receptet är beräknat på 4 portioner ungefär eftersom jag vill vara lite smart och göra så det räcker till lunch dagen därpå också.

Du behöver:
1 fläskfilé (eller två kycklingfiléer)
2 burkar valfri smaksatt creme fraiche (Vi använde tomat & basilika idag)
1 lök
1-2 vitlöksklyftor beroende på smak
en skvätt mjölk
olja eller margarin till stekning
2 förpackningar med färskpasta (vi använde en naturell sort och en som var smaksatt med citron. Skitgott!)
1 vitlöksbaguette (enklast är ju att använda de färdiga, som är frysta och bara värma på i ugnen, men vill man ha lite mer hemmalagad känsla är det bara att göra sitt eget vitlöksbröd)
salt/peppar/grillkrydda
parmesan till servering

Gör såhär:
1. Skala och hacka löken
2. Värm fettet i pannan och pressa i 1-2 vitlöksklyftor och lägg efter en kort stund i löken och stek den mjuk
3. Under tiden skär du fläskfilén i småbitar som du sedan häller i pannan tillsammans med löken
4. Krydda med lite grillkrydda och stek tills det blivit en fin yta på köttet
5. Häll på burkarna med creme fraiche och låt puttra en stund
6. Sätt på ugnen och släng in baguetten
7. Späd eventuellt creme fraiche-grytan med lite mjölk och smaka av med salt och peppar
8. Lägg färskpastan i kokande vatten och koka ca 3 minuter
VOILA! Klart. Njut av maten tillsammans med vitlöksbaguetten, riven parmesan och helst ett glas rött till.



2 kommentarer:

Therese sa...

Åh recept och allt! Då måste jag testa laga det nån gång :)
Sov gott sen när det är dags!

Mia sa...

Detta måste jag testa! :-)