Receptet är beräknat för 4 personer och är ett LCHF-recept. Vill man, kan man naturligtvis byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde och välja en mer fettsnål CF. Vi körde vispgrädde + 15%-ig CF. Vi valde också att koka ris till och inte bara servera med haricots verts.
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1-2 tomater
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
riven ost
salt & peppar
haricots verts till servering
(Vi hade även färska champinjoner hemma som vi skivade och förstekte lite innan vi hade i dom i formen. Blev supergott.)
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaterna tunt. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot verts i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
Enjoy!
4 kommentarer:
Fan vad gott! Det måste vi testa :D
Kram!
/lising
Jo, jag måste nog också testa den!
Detta ska jag absolut prova, låter riktigt smarrigt!
Detta ska jag testa =) Ha en trevlig helg! Kramis
Skicka en kommentar