onsdag 27 januari 2010

Jag hade så omsorgsfullt lagt över plånbok och legitimation i den väska jag skulle ha till stan. Detta gjorde jag igår kväll och förberett så fint. Allt var i sin ordning. Trodde jag.
Jag var ju framme på Bergvik ganska tidigt, runt 09.20 för att vara mer specifik. Då var inga butiker öppna förutom Maxi och Coop. Jag valde att gå in på Maxi en sväng. Strosade omkring bland hyllorna och hittade några småsaker. Tog god tid på mig och gick sedan långsamt mot kassorna. Lastade upp varorna på bandet och när jag tar upp plånkan för att betala blir jag iskall. Vart FAN är ICA-kortet och vart FAN är mitt bankkort?! Känner paniken komma krypande. Rafsar åt mig mina varor igen från rullbandet och hastar iväg och slänger dem helt sonika över en glassfrys. Leta, leta. Nej, inga kort av vikt att finna. Bibliotekskort, H&M-kort och massa andra jävla kort som inte är brukliga i detta sammanhang.

Jag kommer på att jag i lördags gick till affären en sväng innan maten för att komplettera några småsaker inför middagen. Då tog jag bara med mig ICA-kortet plus Visakortet i ett kortfodral för att slippa ta med mig hela väskan. Ringer Jonas. Jojo, mycket riktigt. I hallen ligger kortfodralet med båda korten i. Det var ju jävligt roligt. Jag som skulle spendera över två timmar i ett inomhusköpcenter för att SHOPPA står nu där utan pengar! Nu ljög jag, jag har 180 kronor i kontanter som jag betalar sakerna på ICA med.

Jonas säger att han kanske kan föra över pengar från mitt konto till mammas kort så jag sen kan ta ut dem därifrån. Min snälla, underbara mamma, som redan är inne i stan och nästan precis släppt av mig och åkt vidare, säger att hon självklart kommer tillbaka så jag kan få ut mina pengar.
Och sen kunde jag handla. Handlade inte särskilt mycket men lite smått och gott blev det. (Bland annat två skitbilliga skjortor till Jonas!)
Det bara fylls på här hemma.

Efter tippenturen åkte jag hem till syrran och drack marockanskt te, snackade om livet och lyssnade på massa gammal, nostalgisk musik från vår ungdoms glada tder! Hela eftermiddagen spenderades i hennes soffa, sen var det bara hem för ett snabbt ombyte och sen iväg på Step Intervall. Yes, jag tog mig iväg! Det var skitskönt precis efteråt. Nu är det inte riktigt lika skönt. Tar mig knappt upp från soffan. Jag har precis stretchat lite men det tycks inte hjälpa nämnvärt.

När jag kom hem var det snabbdusch och intagande av föda i tv-soffan framför So you think you can dance som gällde. Sen har jag pluggat resten av kvällen. Jag kan stolt meddela att jag gjort klart heeela första uppgiften i Studieenhet 1 och imorgon kanske jag tar tag i uppgift nummer två. Känns som att dagen har gått skitfort! Nu är det snart dags för sängen.

Morgondagens planer blev helt spolade. Jag skulle ha pluggat och sedan tränat dubbelpass på kvällen. Fick dock ställa in tränandet eftersom de ringde från jobbet och frågade om jag kunde jobba imorgon kväll, och jag behöver ju arbeta ihop till brödfödan så det var inget att tveka på!

Nej, detta inlägg blev alldeles för långt. Dags att runda av.
G´nite.

0 kommentarer: