tisdag 5 januari 2010

Har precis kommit hem från stan. Vi har varit på middag hos Jonas päron. Ojoj, vilken god mat det bjöds på. Det kommer vi definitivt att göra här hemma både en och två gånger. Det var kycklingryta med katrinplommon, valnötter, svampinjoner och annat gottigt. Ljuvligt. Till dessert blev det fruktsallad bestående av apelsin, hallon, kiwi, fikon och valnötter. Till det serverades honungsgrädde. Behöver jag säga att det var delikat? Nu är vi mätta och belåtna här.

Jag är som vanligt sjukt trött. Har inte varit hemma sedan 06.30 imorse. Jag skulle ha varit ledig imorgon, men någon timme innan jag skulle gå hem plingade det till i mobilen och jag blev bokad på jobb imorgon trots allt. Ännu en långtur till 15.30. Bra för min ekonomi, mindre bra för min hälsa. Jag har jobbat sjukt mycket nu. Först jobbade jag tretton dagar i sträck, sedan var jag ledig två och nu jobbar jag sju dagar i sträck. Detta betyder att jag jobbar 20 av 22 dagar. En aning för mycket kan man tycka. Men som timmis törs man ju inte säga nej heller eftersom man aldrig vet hur resten av månaden, eller nästa månad blir! Hyran och maten ska ju betalas liksom.

Jaha, nu när vi körde hem från stan var det - 26,5 grader ute. Sweet. Och det ska tydligen hålla i sig och till och med bli ännu värre på vissa ställen. Jag hörde ryktas om - 40 grader i Dalarna och i norra Värmland. Och Jonas har mumlat om sibiriska isvindar hela kvällen. Det RÄCKER nu, thank you very much! Jag skulle kunna spy på denna kyla som råder. Jag fryser hela tiden. Och jag hatar att frysa. - 5 graderoch snö januari ut och halva februari, sen tö är mer min melodi. Vi håller tummarna för det! Jag skiter väl i barnen och deras jävla sportlov. HALLÅ, sportlovet är i MARS. Då vill jag inte ha mer snö. Inte förrän i December nästa gång. Det är ju löjligt kallt när termometern visar runt - 20 grader var och varannan dag. Man orkar ju inte gå ut oavsett hur varmt man klär sig. Jag håller på att frysa ihjäl varenda morgon som jag går till jobbet.

Jag ska ögna igenom några bloggar och sen ska jag faktiskt göra mig redo för morgondagen och krypa ned i sängen och läsa. Och sen soooova. Förhoppningsvis. De senaste två nätterna har jag sovit så jävla dåligt.

6 kommentarer:

Therese sa...

"Jag skiter väl i barnen och deras jävla sportlov." Du är bara för härlig! :)

Mamma till Melwin sa...

Tack så mycket! Eller hur visst är han söt! :)
Kram

Annika sa...

Hahahaha! Vilken sjuk dröm!! Men väldigt komisk! Det sjukaste var att jag åt kyckling med pomme igår! Dock inte ur en stor bytta!

Själv drömde jag att jag stod i köket på jobbet och skulle ha fisk. Men inga fina filér inte. Utan jag skulle ha en stor gädda. La den i den stora kastrullen på tvåan. När den låg där och kokade såg jag hur det började röra sig. Helt plötsligt levde den! Jag tog upp den ur vattnet och drämde till den mot väggen, då exploderade den och det var fisk i hela köket.Men då kom B med städvagnen och städade upp allt!

Therese sa...

Jag var inte det minsta ironsik, jag tycker det på riktigt :) Jag skrattade gott åt den meningen och det lustiga är att jag hade precis samma tanke igår.
Och nej, jag tror inte heller det finns särskilt många barn som vill vara ute och leka i snön iaf, och särskilt inte om det är 15-20 minusgrader.

mamma till melwin sa...

Förlossnigen gick bra :) kommer förlossningsberättelse sedan när jag får hem journalerna:)
Kram

Annika sa...

Ja du är nog lite synsk! Precis B kan man alltid lita på!
Kram