måndag 26 oktober 2009

Här kommer receptet på torskfilé med kokos och lime som efterfrågats.

4 portioner

Du behöver:
500 g torsk eller lax
2 dl kokosmjölk
1 lime
salt/pepparmix

Gör såhär:
Skär fisken i mindre bitar och krydda med papparmix och salt. (Pepparmix går att köpa i de flesta mataffärer) Riv skalet av en lime. Lägg fiskbitarna i en varm stekpanna. Skaka koksmjölksburken ordentligt så det blandas och häll i pannan. Ha det rivna limeskalet och saften från en halv lime tillsammans med salt och pepparmix efter behag. Fisken blir snabbt klar, det tar bara några minuter. Garnera eventuellt med gräslök men det är inte nödvändigt.
Servera med ris till. Gärna med riskryddor eftersom det ger riset en alldeles speciell och god smak.
Voila! Skitenkelt. :)

Om ni är sugna på att testa riskryddor får ni kolla in http://zarasskafferi.se Där säljer Jonas bror en massa ekologiska och rättvisemärkta produkter!

Nu ska jag borsta tänderna och sen blir det sängen. Har en sjuhelvetes huvudvärk som hållit i sig hela kvällen.
Natti.

1 kommentarer:

Annika sa...

Mmm va gott det verkade! Ska ja prova.

Hoppas du hade det trevligt på matmässan!
Ses i morgon! Kram :D