fredag 6 november 2009

Well. Somnade om till slut och sov en väldigt osammanhängande sömn. När jag vaknade hade jag skitont igen. Åt lite yoghurt med en tesked så det tog väl ungefär 20 minuter eller så att få i mig en skål. Ringde rådgivningen och satt i telefonkö i nästan en halvtimme. När jag förklarade mitt ärende tyckte hon definitivt att jag skulle ringa min tandläkare och rådfråga honom eftersom det är helg nu.

Jag ringde till receptionen och pratade med en tandsköterska, hon förklarade att man får ont efteråt. Precis som om jag inte förstod det själv. Såklart att man får ont efteråt när man dragit ut en tand, men är det normalt att få såå ont att man inte orkar gapa, äter med tesked, och att smärtan strålar ut mot örat och ner mot halsen? Hon kopplade mig vidare till herren som opererade mig. Han sa att det kanske hade fastnat mat i hålet. Jag sa att jag bara ätit yoghurt, soppa och mosad banan sen operationen. Va!? Sedan i onsdags? utropade han. Men han trodde iallafall inte att det var någon inflammation och tyckte att jag kunde avvakta över helgen men att om smärtan inte börjar avta nästa vecka så måste jag kontakta Folktandvården så de får kolla läget och om jag börjar få sämre allmäntillstånd och feber ska jag också kontakta dem.

Det var ju bra att han inte trodde att det var någon inflammation iallafall, även om det är jobbigt att veta att jag kanske kommer ha såhär ont ett bra tag till. Mor var här med Diklofenak förut och jag har precis svalt ner en tillsammans med en panodil. Hoppas det gör verkan. Nu jobbar jag hela helgen och därför hoppas jag smärtan ger med sig något. Jag är definitivt ingen rolig person att vara omkring när jag har ont, det går ut över mitt humör.

Det blir av förklarliga skäl inget fredagsmys ikväll med extra god mat, vin och snacks och sådär. Fredagsmys = inställt den här veckan. Istället ska jag försöka sörpla i mig en tallrik soppa ikväll. Det funkar det med. Fast jag börjar redan längta efter att få tugga på något. Det är jobbigt att inte få tugga.

3 kommentarer:

Annika sa...

Nix inte en enda tur, hoppas det dyker upp något snart.
Men du E ska fortsätta gå för I-M på vån 2 månaden ut. Så säkert får du fortsätta på G:es!

Annika sa...

det var egentligen inte så konstigt. För upptäkte nu att jag gjort fel med tillgängligheten. Fatta inte hur jag skulle göra för att vara tillgänglig dygnet runt. Trodde jag gjort rätt. Pucko mej. Vem var sjuk?

Annika sa...

Jo. Men nu i nov har hon inte haft så mkt va?