lördag 21 augusti 2010

På vägen hem från mamma stannade vi till vid ICA för att handla lite nödvändigheter. Jag satt kvar i bilen medan J sprang in. Plötsligt känner jag hur det kittlar till på halsen! Av ren reflex åker handen upp och jag slår undan krypet. Det landar på mitt bröst och jag ser att det är en fästing! Panik utbryter i bilen och jag kastar fort som fan upp bildörren för att sprätta bort den jäveln.

Pustar ut. Får rysningar när jag tänker på den. Fästingar är ett av de vidirgaste djur jag vet. Inte nog med att de påminner om spindlar, de blir stora och runda som ärtor också när de sugit blod (ÄCKLIGT!!) dessutom kan de ge borrelia och TBE. Inte särskilt trevliga djur med andra ord. Allt det där sitter jag och tänker när jag ser något i ögonvrån som kryper på min arm. Granskar den mer noggrant och inser att det är ÄNNU EN FÄSTING. Dörren åker upp och fästingen åker ut omedelbart.

Minuterna som går innan J kommer tillbaka från affären kändes otroligt långa. Jag ville bara hem och duscha! Kände mig smutsig och fästingfylld hela jag. Hann knappt komma innanför dörren innan jag slängde av mig kläderna och kastade mig in i duschen.
Tror inte att jag hade någon mer fästing på mig iallafall. Hoppas inte det! Vidriga varelser. Huuu.

Det är vid såna tillfällen som jag kommer på varför jag inte är ute i skogen och vandrar speciellt ofta nowadays. En av anledningarna är lätt denna OHYRA. Man borde vaccinera sig egentligen.

Äcklig jävel.

1 kommentarer:

Marie sa...

Ja fästingar är inga trevliga djur direkt *huu*