lördag 31 oktober 2009

Och här kommer även en liten tjuvkik hur det blev i köket med tavlor och hylla på plats. Lite suddig bild dock.
Vet inte riktigt om jag ska ha de där grejerna hängande på krokarna men tills vidare får de iallafall vara kvar. :)


Hör får ni en liten tjuvkik på vårt lilla sovrum som just nu är ett tvrum/datarum. Tjocktv:n är på plats pch gardinerna uppsatta. Hur Jonas totalt överbelamrade skrivbord ser ut lämnar jag dock åt er fantasi.


Idag har det grejats för glatta livet här hemma! Jädrar vad vi har stått i.
Nu har vi skitont i fötterna av att ha stått upp hela dagen. De här golven här är inte speciellt fotvänliga eftersom själva golven är lagda direkt på betong. Väldigt omjukt.
I lilla sovrummet (i dagsläget ett extra tvrum/datarum, men förhopningsvis ett barnrum i framtiden) har vi grejat mest. Vi har flyttat ut en massa skit och möblerat om så soffan och tv-bänken bytte plats. Det blev mycket bättre! Jonas har även satt upp fönsterbrädan.

Jonas har även varit duktig och satt upp några hyllor i klädkammaren. Där ska vi väl försöka få upp lite kläder snart. Sen har vi även grejat lite i köket. Eller ja, inte grejat så mycket egentligen, men vi har satt upp två tavlor och en liten hylla på vår enda lediga vägg och det blev ju genast lite mer hemtrevligt faktiskt.

Nu håller Jonas på att koppla in dvd:n och det där andra joxet som ska vara i vardagsrummet. Jag slappar lite i soffan. Har precis kört igång en diskmaskin.
Snart ska det förhoppnigsvis vara färdiggrejat för idag så vi kan ägna oss åt lite välförtjänt soffmys en stund istället.

fredag 30 oktober 2009

Så går även denna dag snart mot sitt slut. Jag är skitttrött. Tror faktiskt att jag inom kort ska gå och lägga mig. Arbetsdagen har varit tung så det var riktigt skönt att komma hem. Jonas hade lagat en riktig festmåltid nu när det är fredag och allt, fläskfilégryta med färska champinjoner och tomat, färskpasta och ett glas rött bjöds det på minsann. Hur mumsigt som helst!


Här sitter jag och äter lite lurre. Har precis kommit ur badet. Jag var ju och tränade efter mitt läkarbesök. Hurtigt värre.
Läkarbesöket ja. Det gick... bra. Tror jag. Jag älskade min doktor vid första ögonkastet och när han blinkade mot mig i korridoren och sa: Det är snart din otur, hade han mig fast. En skämtsam doktor minsann! De stöter man inte på särskilt ofta.

Vi satt och pratade en stund om mig och mitt liv och han hummade lite och konstaterade sedan att han tror att jag lider av stress. Eller ja, att mitt tillstånd är stressrelaterat. Det var ju på sätt och vis skönt att höra samtidigt som det inte kändes kul när han sa att jag måste tagga ner och börja ta det lugnare så jag inte går in i väggen. Både tröttheten, yrseln och illamåendet sa han kunde vara tecken på att jag är stressad.

Han frågade om jag hade någon fritid och vad jag isf gjorde på den. Jag sa att jag försökte träna några gånger i veckan och försöker hinna träffa mina vänner. Försöker hinna träffa vännerna? sa han missnöjt. Sånt måste du ha tid med.
När han sa att han förmodade att jag var en sån person som sätter alla andra före mig själv och mina behov och sa att jag måste ta för mig mer, att jag måste ställa mig först i kön innan det går för långt blev jag nästan tårögd. Han sa att jag MÅSTE börja göra saker för MIN skull. Saker som jag vill göra. Saker som JAG tycker om. Han kanske har rätt.
Vi pratade också om att jag inte blir gravid och han tyckte definitivt att jag skulle uppsöka en fertilitetsdoktor när det där året som man ska ha försökt har gått. Han trodde också att mitt nuvarande tillstånd kunde ha med den saken att göra. Att jag blir stressad och ledsen över att aldrig bli preg.

Sen tog han blodtrycket, klämde och vred på mig och grejade och allt verkade bra. Hann ville ändå att vi skulle göra en ordentlig utredning för att se så det inte finns något annat bakomliggande även om han trodde att det rörde sig om stress. Så till veckan ska jag upp och ta en jävla massa blodprover. Det känns faktiskt skönt att han tror att det är stressrelaterat, även om det är lite jobbigt att se det svart på vitt. Just nu har jag fan ingen möjlighet att dra ner på tempot. Jag måste plugga i helgen.

Well. Nu ska jag gå och göra mig färdig för ännu ett kvällspass på jobbet. Later.

torsdag 29 oktober 2009

Lite nervös inför läkarbesöket imorgon är jag. Det skulle ju vara konstigt om jag inte skulle vara det. Jag är ju alltid nervös när det handlar om sjukdomar och sånt. Jag är rädd att han ska ta en titt på mig, skaka på huvudet och sakta konstatera: Jaa, det är cancer. Obotlig cancer. Eller något i den stilen. Nu var det ju över en månad sedan jag beställde den här tiden och jag har faktiskt inte mått särskilt illa eller varit yr så mycket sedan dess. Mensen är ju också tillbaka även om tröttheten består, så jag får väl säga det då, att jag är jävligt trött jämt.

Well. Jag hoppas att det går bra iallafall och att jag får ta massa prover och kolla läget ordentligt.
Nu har jag sådär ont i benen igen som jag fått ibland när jag sprungit. Skit också. Jag ska ju springa imorgon igen har jag tänkt mig.
Lina messade mig nyss och skrev att hon inte kunde följa med på tjejkvällen på badhuset på måndag men att hon skulle fråga Katrin om hon ville ta hennes plats. Hoppas det! Jag vill inte gå dit ensam, dessutom saknar jag Katrin och det vore kul att träffa henne.

Nu ska jag gå och göra mig redo för bädden och sedan krypa ned och läsa en stund innan det är dags att sova. Natti.
Gissa vad jag har gjort? Jag har varit på gymmet och TRÄNAT i en timme och en kvart. Jojo! Känner mig riktigt imponerad av mig själv faktiskt. Jag sprang först 4,3 km på löpbandet (nja, jag sprang naturligtvis inte heeela tiden, utan varvade med att gå lite när det blev för jobbigt) och sedan körde jag lite crosstrainer. Skitskönt. Tänkte gå dit imorgon och köra lite igen direkt efter läkarbesöket på morgonen eftersom jag inte kan träna box med Lina på kvällen. Jag jobbar ju kväll imorgon igen.

Nu har jag precis kommit ur duschen här och ska kasta i mig lite mat och sen göra mig redo att gå till jobbet.

onsdag 28 oktober 2009

Nu har jag plockat lite i köket. Tänkte försöka hinna slänga lite glas och tidningar i insamlingen innan jag börjar jobba. Sitter och äter yoghurt med cornflakes, inte mycket till lunch men jag orkar inte laga något. Nu ska jag bara slänga i mig det sista här och sen göra mig redo att cykla mot jobbet. Ha en fortsatt bra dag allihop!

Spana in det fina höstträdet som står utanför vårt fönster!


Gårdagens icketrötthet är idag här med besked!
Fan vad trött jag är. Trots att jag sov tio timmar inatt. Vet inte hur jag ska orka jobba idag eftersom jag inte verkar kunna piggna till på hela dagen. Det är iallafall soligt och vackert väder. Och det är ju en liten tröst trots allt.

Idag blir det inget tränande för mig, har ont överallt och haltar fram från rum till rum här i lägenheten. Blir kanske inte ens något mer på hela den här veckan. En promenad på sin höjd. Jobbar tre kvällar i sträck nu, lite trist men jag var tvungen att byta tur på fredag eftersom det då äntligen blivit dags att besöka läkaren.

Nä, nu ska jag kolla igenom reklamen som precis dundrade in genom brevinkastet och sen plocka ur diskmaskinen. Later.

tisdag 27 oktober 2009

Idag har det verkligen gått i ett hela dagen. Ganska skönt faktiskt för jag har knappt hunnit med att känna mig trött ens. Sweet. Dagen började med en rask promenad till jobbet i kylan där jag spenderade dagen. Klockan 13.00 var det dags att åka på matmässa i Karlstad. Vi mötte upp alla som skulle med utanför jobbet och drog iväg. Vi började med att äta middag på Färjestads travrestaurang. Mycket trevligt! Jag har aldrig varit där förut. Maten var jättegod också. Efter att vi käkat gick vi in till själva mässan och gick runt och kollade på allt som fanns. Vi beställde en del grejer till våra respektive avdelningar och fick även med oss några smakprover hem på vissa saker.

Jag kom hem strax efter 17.00, då satte jag mig i soffan och varvade ned i tio minuter och pratade lite med Jonas en stund innan det var dags att byta om för att dra och träna. Strax innan 18.00 tog jag cykeln till träningshallen där jag mötte upp Lina. Jag började med att springa 2,3 km på löpbandet sedan vinkade jag hej då till Lina för att sedan köra ett pass Step Intervall. Det var fan hårt att köra det precis efter att ha sprungit. Benen var som spaghetti. Men det gick bra och det var skönt! Cykelturen hem var på skakiga ben kan jag säga. En varm dusch blev det innan jag placerade rumpan i soffan framför Desperate Housewives. Och här sitter jag fortfarande.
Ska betala lite räkningar nu. Usch.

Jag fick ett samtal förut där jag fick reda på att jag får gå kvar på mitt vikariat fram till mitten av November åtminstone. Två veckor till alltså. Känns ju skönt även om det på schemat bara motsvarar fem arbetsdagar.
Imorgon ska jag jobba ett extrapass på den avdelning som jag är minst van. Det ska bli spännande eftersom jag inte varit där på hur länge som helst! Det var innan sommaren jag var där och jobbade senast. Som tur är jobbar jag med A som är mer van våningen än mig.

Nej, bäst jag tar tag i det där med räkningarna innan jag glömmer det. Tror det blir en tidig kväll för mig faktiskt. Har börjat läsa "Låt den rätte komma in." Den är skitbra och jag längtar efter att få fortsätta läsa den.

måndag 26 oktober 2009

Här kommer receptet på torskfilé med kokos och lime som efterfrågats.

4 portioner

Du behöver:
500 g torsk eller lax
2 dl kokosmjölk
1 lime
salt/pepparmix

Gör såhär:
Skär fisken i mindre bitar och krydda med papparmix och salt. (Pepparmix går att köpa i de flesta mataffärer) Riv skalet av en lime. Lägg fiskbitarna i en varm stekpanna. Skaka koksmjölksburken ordentligt så det blandas och häll i pannan. Ha det rivna limeskalet och saften från en halv lime tillsammans med salt och pepparmix efter behag. Fisken blir snabbt klar, det tar bara några minuter. Garnera eventuellt med gräslök men det är inte nödvändigt.
Servera med ris till. Gärna med riskryddor eftersom det ger riset en alldeles speciell och god smak.
Voila! Skitenkelt. :)

Om ni är sugna på att testa riskryddor får ni kolla in http://zarasskafferi.se Där säljer Jonas bror en massa ekologiska och rättvisemärkta produkter!

Nu ska jag borsta tänderna och sen blir det sängen. Har en sjuhelvetes huvudvärk som hållit i sig hela kvällen.
Natti.
Kvällens middag blev morotssoppa med jordnötssmör.Fet Det var skitgott! Extra gott var det eftersom vi hade jordnötssmör med bitar i. Mums! Vägen till färdig soppa var dock inte utan hinder. Vi skull mixa den och Jonas hällde den i vår mixer. Då sprack glaset. Tydligen tålde den inte varm vätska. Jävla skit också. Den där jävla mixern från OBH Nordica som Jonas fick i födelsedagspresent av mig ett år som vi var iväg och bytte typ fyra gånger. Nu är den trasig. Som tur är hade jag ett vagt minne av att Lina hade en stavmixer, vilket visade sig vara sant, så jag skuttade fit och hämtade den. Allt löste sig alltså ändå.

Nu ska vi kolla på Dexter.


Ännu mer mat. I fredags gjorde Jonas en pastagratäng med kyckling, purjo och soltorkade tomater.


I lördags terrade vi ett nytt recept. Torskfilé med kokos och lime. Det var superbt! Väldigt simpelt recept med bara några få ingredienser. Kokosmjölk, limesaft + rivet limeskal, fisk, pepparmix och salt. Till detta kokade vi ris med massa goda riskryddor i. Orientaliskt och skitgott. Man kan även byta ut torsken mot lax om man vill.


Jag har precis kommit ur en varm dusch nu. Det var inte fel! Jag och Lina har kört stenhårt på boxen idag. Hur skönt som helst. Imorgon ska vi nog på tjejstyrka. Jag är även lite sugen på att gå på Step Intervall för det är så jävla roligt. Men det är lätt att sitta här och vara kaxig nu, imorgon när jag har ont i hela kroppen känner jag förmodligen inte samma sak.

Imorgon jobbar jag till 13.00 och sen ska jag på Matmässa direkt efteråt. Det är det företaget som vi beställer mat från på jobbet som har mässa varje år som jag och en arbetskamrat ska in på. Jag vet inte vad jag har att förvänta mig riktigt men det blir säkert trevligt.

Nu ska vi laga morotssoppa!
Jag ringde min chef idag för att fråga hur det blir med vikariatet. Hon sa att hon inte vet. Att hennes assistent skulle höra av sig så fort det var klart. Det är fyra dagar kvar av månaden, borde det inte redan vara klart? Jag tycker det är dålig stil. Särskilt eftersom jag ringde till jobbet och pratade med mina arbetskamrater och även de hade pratat med henne och frågat hur det skulle bli nästa månad. Då hade hon sagt att det ju faktiskt fanns tvååringar som måste bli erbjudna och som går före mig. Ja, det vet väl jag också, men jag trodde att om man var tvååring så ska man bli erbjuden minst 75% och inte 50. Det är inte många som VILL jobba 50 %. Tyckte bara att det var lite dåligt eftersom hon inte ens nämnde nånting om det till mig utan bara sa att hon inte visste än.

Det hänger som ett stort jävla orosmoln över mig nu det här. Ovissheten är inte rolig. Men nu tänker jag lägga in alla dagar som jag kan jobba i november och december oavsett hur det blir med vikariatet. Jag har fan inte råd att inte lägga in mig och riskera att inte bli bokad alls. Jag måste ju jobba! Räkningarna måste ju betalas på något vis. Denna månad hade vi en hel jävla massa. :(

Jag och Jonas var ute och gick en sväng i det gråa vädret förut. Ganska skönt faktiskt. Efter promenaden gick vi till ICA och handlade lite.
Nu sitter jag och väntar på att Lina ska höra av sig, vi ska iväg och boxas snart. Hoppas det går bra med armen. Jag är fortfarande lite öm och har ett blåmärke.

söndag 25 oktober 2009

Jag hatar den här årstiden. Egentligen inte hösten i sig. När det är klara, soliga höstdagar med kall, klar, krispig luft är det underbart. Men som det har varit idag... Skjut mig. Blåsigt, regnigt, grått...
Det har inte ljusnat på hela dagen. Jag klarar inte av det. Jag hatar mörkret. Idag var det fan mörkt 16.30. Fatta! 16.30! Dagarna blir så korta. Jag vet inte hur jag ska klara mig igenom det. Nu har jag redan så mycket annat som tynger mig också. Jag tror faktiskt att jag är på väg nedåt. Det känns så. Gråten sitter mer eller mindre ständigt som en klump i halsen och oron för allt och alla sitter i magen. Dessutom fick jag mens idag.

Och som om inte det vore nog så saknar jag Jennie väldigt mycket. Jag vet att hon har det jättebra i Indien, men av rent egoistiska skäl saknar jag henne. Hon brukar alltid få mig på andra tankar för en stund när jag är ledsen och är hur bra som helst på att muntra upp mig. Hon är den som jag ringer till när jag behöver prata.

Jag orkar inte tänka mer idag. Imorgon vill jag ligga i sängen hela dagen och bara vara känner jag.
Nu ska jag och Jonas kolla på Dexter.
Igår kväll pratade jag och Jonas om att det var dags att ställa om klockan, ändå glönmde jag det när jag gick och la mig. Jonas hade dock lite mer vett i skallen och påminde mig. Så från att klockan var 23.45 var den plötsligt 22.45 och det kändes löjligt tidigt att lägga sig. Men jag var så jävla trött så jag tänkte att jag gott kunde passa på och få en extra timmes sömn och förhoppningsvi vakna någorlunda utvilad för en gångs skull! Men när klockan ringde 06.00 var jag precis lika trött som vanligt, så det märktes inte ett dugg.

Jag har gjort delad tur idag. Sov i två timmar förut på rasten. Helt väck. Jag och Jonas har satt upp två lampetter och en spegel i vardagsrummet. Vi rensade även ut alla kartonger i förrådet igår för att stapla dem bättre och få mer plats därinne eftersom det var helt omöjligt att gå in där. Efteråt blev det mycket bättre. Letade även upp en varmare jacka. Det är så kallt på morgonen att jag inte orkar ha skinnjackan längre.

Imorgon är jag ledig. Jag ska sova länge, länge.

fredag 23 oktober 2009

JAG VILL TILL ULLARED.

Blir helt avundsjuk på alla som jag hör berättat om att de precis varit där. Jag har abstinens. (Nja, inte riktigt kanske men ändå) Det var så jäkla kul förra året när vi var där och trängdes med en massa folilskna kärringar. Jonas vägrar ju att åka dit av förklarliga skäl. Tror inte det är bara han, utan många karlar ser nog det som ett big no no.

Varken bil eller körkort har jag så jag kan dessvärre inte ta mig dit på egen hand heller. Det finns ju bussresor såklart, men då hörde jag att det var en på jobbet som berättade att några bekanta till henne hade åkt på en sån resa och när de skulle kliva av bussen i Säffle eller var det var så var alla deras kassar borta! De hade ju legat i bagageutrymmet under bussen och så hade folk helt enkelt bara plockat med sig dem när de gick av på sina respektive hållplatser. Tjyvaktigt värre! Detta gjorde mig avskräckt.

Jag har frågat mamma om inte hon vill följa med, men hon är inte särskilt sugen. Fan.
Jag vill dit och köpa klappar. Och billiga kläder och kanske lite heminredning också. Jag behöver få shoppa mig lite lycklig för en dag. Jag behöver få lite shoppingterapi faktiskt. Men det verkar som att jag får vänta ett tag till. Jag får försöka ta det där jäkla körkortet när allt lugnat ned sig lite och jag har tid att tänka på att ta körkort så kan jag åka dit när jag vill. Men just nu känns det jävligt tråkigt och frusterande att inte komma iväg!

Älskade Gekås.

Det är fredag.
Jag känner inte wow, äntligen fredag, vilket innebär fredagsmys, god middag och en hel ledig helg framför sig. Nä, för mig är det som vilken dag som helst. Och helgen kommer att bestå av jobb. Det är en dålig dag idag. Jag känner det. Jag är sådär äckligt trött, vädret är grått och trist och Jonas och jag har redan hunnit med att tjafsa lite. Inte direkt tjafsa kanske, men vi har utbytt några meningar i onormalt högt tonläge. Ibland blir jag bara så jävla trött på allt.
I eftermiddag väntar jobb. Känns ganska skönt på ett vis.

Apropå jobb, så har jag inte hört något från min chef om jag ska få fortsätta på den här raden jag går på nu även nästa månad. Borde inte det vara dags att få veta det nu när det bara är en vecka kvar av månaden? Jag tycker det. Om jag inte skulle få fortsätta skulle jag vilja veta det pronto så jag kan lägga in tillgänglig tid i vikariebanken så att jag har någon chans att skrapa ihop några timmar i november. Har inte ett enda arbetspass planerat i november än så länge. :/ Lite skrämmande.

Det är så mycket som händer nu och jag känner att jag inte riktigt hinner med. Jag gillar inte att inte ha kontroll.

torsdag 22 oktober 2009

Denna dag har som vanligt flugit förbi alldeles för fort.
Jag har jobbat kväll. Innan jobbet satte Jonas upp en gardinstång i sovrummet och sen hjälptes vi åt att "fålla" upp våra nyinköpta gardiner med hjälp av en såndär grej som man stryker fast på gardinen och sedan strök jag gardinerna och så satte vi upp dem. Det blev fint. Det är väl ungefär det jag har gjort idag.

Till middag bjöds det på päron & ostpaj. En ny bekantskap som smakade alldeles förträffligt bra. Päron och ädelost är en oslagbar kombination. Jonas kirrade maten medan jag var på jobbet och gjorde det i en långpanna så vi fick många pajbitar att frysa in portionsvis. Smart och ekonomiskt.

Ska kolla om det finns något att se på datorn, sen ska jag nog lägga mig och sova. Jag är trött idag.


onsdag 21 oktober 2009

Dagens middag bestod av bakad potatis med ägg & baconröra och sallad. Smaskigt som attan.

Nu sitter jag och kollar på Grey´s och äter lite mörk choklad. Ett glas rött på det och lyckan vore total. Finns det något godare än mörk choklad och ett glas rött vin till det? Men det blir det dessvärre inget med idag. Jag får nöja mig med endast chokladen. Och det är ju inte fy skam det heller!




Hur känner ni er idag, ni som tog vaccinet i måndags?

Jag har ont. Är fortfarande röd, svullen och öm och orkar inte lyfta armen högre än brösthöjd utan att grimasera. Har känt mig lite enarmad, men jag har lyckats diska lite trots detta. Tänkte försöka vila armen så mycket som möjligt idag eftersom jag ska jobba imorgon och hoppas på att ömheten släppt lite. Hade 37,1 i feber idag. Känner mig dock mer febrig än så eftersom jag har den där hemska feberkänslan i kroppen och fryser även idag. Känner mig allmänt kass idag. Låg och ledsen.
Mamma kom hit en sväng och på något vis försvinner alla problem för en stund när man befinner sig i mors famn.

Annars har det inte blivit sådär värst mycket gjort idag. Sov till 10.00, vilket var väldigt skönt. Sov skitdåligt inatt eftersom jag vaknade varje gång vänster arm lyckades stöta i madrassen. Sedan körde jag en diskmaskin och diskade sånt som inte ska maskindiskas. Och begav mig iväg till syrran för att umgås lite då vi inte setts på hur länges om helst.
Jag och Jonas skulle sätta upp hyllor i klädkammaren var det tänkt, men vi hade inga skruv. Mamma var så snäll så hon skjutsade oss till Optimera för att inhandla det, sen åkte vi och handlade lite mat.

Nu sitter jag här under en filt i soffan och fryser medan Jonas försöker få upp skenorna som ska hålla upp hyllorna. Han muttrar och svär emellanåt så det känns lite oroäckande faktiskt.

Nu ska det vilas en liten stund.

tisdag 20 oktober 2009

Okej, nu känner jag mig lugnare angående läckaget och svullnaden. Vi lämnar det en stund.

Idag fick jag veta något jättehemskt. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan annat än att jag känner en otrolig hjälplöshet och hopplöshet. Jag önskar att jag kunde göra något men vet inte vad. Jag är så arg. Förbannad rent ut sagt. Förbannad för att det har kunnat bli såhär. Det ska fan inte behöva gå så långt. Mina hjälplösa, desperata tårar trillar nedför kinden men de gör ingen nytta. Jag vet bara inte vad jag ska göra för att kunna hjälpa. Kan det aldrig bara vara lugnt så man slipper tänka och oroa sig över saker hela tiden?

Jag är illamående just nu på grund av det där. Jag är så jävla trött på att folk inte bara kan få må bra. Get a life!
Idiotjävel.
Dagens middag bestod av svampsoppa med färska champinjoner och Jonas egenplockade kantareller till det åt vi toast. En jättegod, höstig soppa.


Det har varit en lång dag i skolan idag. Och vi har inte gjort något praktiskt utan bara suttit och lyssnat och tagit emot information hela dagen. Det blir jobbigt tycker jag. Först hade vi lektion om stomier. Lika obehagligt som vanligt och jag tror tyvärr inte att jag någonsin kommer att klara av det. Där går min gräns faktiskt.

Sedan var det föeläsning om diabetes. En diabetessjuksköterska var där och pratade. Mycket intressant! Den sista timmen kom en dietist, vilket jag hade sett fram emot, men hon var ganska tråkig och det var inte alls lika intressant som jag hade hoppats. Sista timmen gick seeegt. Längtade hem. Frös som en tok och var supertrött.

Nu håller jag och Jonas på att göra middag. Det ska bli gott att få något i magen känner jag. Är helt hängig och kurig. Tog precis tempen och den visade på 37,4. För vissa ingen feber alls, men för mig som normalt sett är lågtempad är det lite feber faktiskt.
Jag pratade med min lärare som även är utbildad distrikssköterska om det där med att det "läckte" men han sa att det inte var någon fara med det. Dessutom sa han att även om det skulle ha läckt lite så var det inget farligt för jag behöver egentligen bara halva vaccindosen. Ehh, jaha? Och varför fick vi så mycket då? Well, kände mig lite lugnare iallafall.

Jag har haft fasligt ont i armen idag, vilket jag har förstått är normalt. Men är det normalt att man är svullen, röd och har som en bula runt insticksstället? DET HAR NATURLIGTVIS JAG! Fan alltså. Jag kände att jag ville kolla hur det såg ut eftersom jag var så öm så jag lirkade mig försiktigt ur tröjan och höll på att smälla av när jag kollade i spegeln! Det hade nästan varit bättre att inte veta. Att inte ha sett det. För nu blev jag nervös igen. Det är skitjobbigt att ha nerverna på utsidan när det kommer till sjukdomar och sånt. Jag går i taket och hade tårar i ögonen när jag såg det. Men ändå tar det emot att ringa rådgivningen också för jag vill inte att de ska tycka att jag är världens hypokondriker.

En tjej i klassen berättade att hon tagit sprutan i torsdags och fortfarande är öm i armen!
Någon annan som har ont och är svullen eller har som en hård bula?

Ska det verkligen se ut SÅHÄR?




Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén. Dessutom ser jag inte alls lika röd ut på bilden som i verkligheten. Konstigt.

Jag har inte mått så bra idag faktiskt. Har frusit tamefan hela dagen. Frusit skitmycket. Och fryser fortfarande. Skulle inte förvåna mig om jag drar på mig feber också till råga på allt.
Mycket svininfluensasnack och vaccin i bloggen nu.


Jag tror och hoppas att det gick till så att det bara var en liten droppe kvar i sprutan när hon drog ut den. För oavsett om hon träffade muskeln eller inte borde det väl inte läcka ändå? Jag hoppas att hon menade att sprutan läckte. Litegrann sådär. Men eftersom jag knappt kunnat sova inatt och fakFettiskt HAR drömt mardrömmar så måste jag nog ändå ringa sjukvårdsrådgivningen sen i eftermiddag.

Jag drömde att jag befann mig mitt i massvaccineringen och att allt hade gått till som det gjorde i verkligeheten. Skillnaden var att jag flippade ur och ville att någon läkare skulle titta på mig. Till slut hittade jag faktiskt en läkaren som stod i kön till vaccineringen. Jag övertalade honom om att han skulle undersöka mig. Det gjorde han, och konstaterade att vaccinet inte alls hade hamnat där det skulle. Han skulle bli tvungen att operera. Ja, han skulle operera ut en vaccinklump som satt i min arm och inte gjorde någon nytta. Tyvärr fanns det inga operationssalar så jag fick lägga mig på diskbänken i ett gammalt kök. Ja, obehagligt var det iaf! Därför måste jag ringa rådgivningen sen.

Har ont i armen idag och hade svårt att hitta en bekväm sovställning inatt eftersom vänster sida är min sovsida.

Nu ska jag äta upp min frulle här och sedan åka till skolan. Later.

måndag 19 oktober 2009

Anonym sa:
"Du har så rätt, det ska inte kunna läcka om de sprutar intramuskulärt. Jag tycker att du ska kontakta dem och säga till. "

Nu var det ju inte riktigt så att det liksom rann utefter armen på mig, utan det var en liiiten vit droppe bara. Skulle inte det bara ha kunnat vara kvar på spetsen när hon drog ut den? Eller att det liksom fanns lite kvar i själva sprutan som rann ned på armen?

HELVETE! Nu blir jag fan skitnervös! Det är ju inte bara att gå dit och få en ny kur heller. Jag vill inte bli någon slags testperson som de chansar och sticker igen bara för att de inte vet om det gick vägen. Kan man testa det på något vis eller?

Nu fick jag ont i magen som FAN!!
Dagens mat blev faktiskt väldigt god måste jag erkänna. Kul! Det blev marockanska färsbiffar med garam masala, vitlök och russin (!), ugnsbakade morötter med persilja och en kall sås med creme fraiche och garam masala.

Jag och Jonas har kollat på två avsnitt av The Office. Jävlar vad roligt det är! Nu lär det inte dröja innan jag kryper i säng. Är jättetrött verkligen och fortfarande sådär frusen också. Jag fryser som en galning. Tror jag ska sova med en tisha och raggsockor inatt så får jag väl ta av mig om det blir för varmt.

Imorgon är det då heldag i skolan mellan 9.00 - 16.00. Veckorna är konstant fullbokade tycker jag.
Känner fortfarande inte sådär väldigt mycket i armen efter sticket tidigare idag, hoppas jag slipper biverkningar helt. Är dock fortfarande lite nervös över att det "läckte" lite.

Eftersom mina biffar var vegetariska och jag inte ville ha någon äcklig köttfärsvätska från Jonas blandfärs delade vi av dem med morötterna lite snyggt.

Supersmaskig och enkel kall sås.

Voila! Det färdiga resultatet. Skitgott. Smakerna passade så fint ihop.



Innan vaccineringen var jag ute och gick med Rebecca i det sköna höstvädret. Mycket härligt. Sedan gick vi och vaccinerade oss ihop. Hennes tant verkade bättre än min. Hennes tant ställde iaf några frågor och så och inte läckte det något på henne heller. Efter att vi blivit stuckna gick vi till ICA och handlade innan våra vägar skiljdes åt och vi gick hem till vårt.
Idag blir det marockanska färsbiffar med morötter och creme fraiche till middag. Vegetarisk färs till mig och vanlig till Jonas då förstås. Det är snart dags att sätta igång, annars blir jag väl så trött att jag inte orkar. Ska bli kul att se hur den där vegetariska färsen är som är speciellt gjord för att forma köttbullar, biffar osv.

Idag fick jag insulindelegering! Spännande värre. Jag har tagit blodsocker och gett insulin hela dagen idag. Kul med lite utökade arbetsuppgifter. :)
Sitter just nu i soffan under en filt och fryser som en tok! Det är så jävla kallt i lägenheten. 20 grader typ. Och det är kallt för mig. Usch.
Nu har jag varit och tagit den där jäkla sprutan. Kändes inte alls bra faktiskt. Värsta jävla massvaccineringen med folk överallt och långa köer. Väl därinne hade inte personalen handskar på sig när de vaccinerade, vilket jag tyckte kändes sådär. Kände mig lite plugg/arbetsskadad när jag tänkte på att hon tvättade mig med en spritsudd upp och ned flera gånger istället för att dra en gång på stället där man ska sticka, precis som jag lärt mig. Annars drar man ju fan runt alla bakterier bara.

Hon som vaccinerade mig tittade inte ens på den där lappen man skulle ha med sig med frågor om man hade feber eller några sjukdomar eller var allergisk mot något. Hon bara stack sprutan i armen på mig. Hann även med att undra om hon verkligen körde "öga-mot-öga-principen" när hon stack in nålen, men dessvärre hann jag inte se det. Kanske lika bra det.

Var det inte värre än så, hann jag tänka innan hon tryckte in innehållet i sprutan i armen på mig och jag kände att det sved och gjorde ont! När hon var klar sa hon mumlande: "Oj, det läckte lite." Jag kastade en blick på armen och såg lite blod och något VITT, förmodligen en del av vaccinet? Hon torkade snabbt bort det och satte på ett plåster och jag fattade att det var dags för mig att gå vidare så hon kunde ta nästa patient. Jag hafsade ihop mina grejer och gick ut. Efteråt blev jag jävligt orolig. Vad fan menade hon med "Oj, det läckte lite"? Uppenbarligen SKA det inte läcka. Är det farligt? Hur mycket hamnade utanför, bara en ynka droppe eller en stor del av vaccinet? Vad var det som gjorde att det läckte? Stack hon fel? Hamnade inte vaccinet i muskeln? Frågorna poppade upp i skallen.

Så jävla typiskt att det ska hända mig som redan är lite lätt hypokondrisk. Well, ska försöka koppla bort det även om jag tror att jag kommer drömma mardrömmar inatt om den där meningen "OJ, DET LÄCKTE LITE" och vakna kallsvettig. Nu värker det lite i armen men bara lite. Tror dock att det kommer att bli värre om man ser till de som jag vet tagit det förut som klagat på väldig värk och svårt att orka använda armen ordenltigt till och med. Hörde förövrigt att man inte kan förvänta sig feber redan ikväll utan att om det kommer så kommer det några dagar efter injektionen. Attans. Jag som tänkte att blir det inget ikväll så blir det inget alls och jag är safe!
But nooo. Jag kan få vänta flera dagar på att bli sjuk. Och det har jag absolut inte tid med! Jag jobbar fan torsdag, fredag, lördag och söndag.

söndag 18 oktober 2009

Oj.

Ja, det kan man verkligen säga. Vi kom fram till att jag skrivit 80 sidor i den senaste kursen! 80! Det är ju nästan en halv roman. Jag tyckte väl att jag skrivit mycket och att det hade tagit jävligt lång tid att bli klar. Inte så konstigt då.
Well, nu är den iallafall inskickad! Känns underbart. Det kommer förmodligen att ta sin lilla tid för handledaren att plöja igenom mitt material så något betyg lär jag nog få vänta ett tag på skulle jag tro.

Nu ska jag ta några dagar ledigt innan det är dags att ta itu med nästa kurs.
Jag har förövrigt tappat bort mitt studiematerial till kommande kurs. Skitbra. Hittar jag det inte är jag tvungen att be min handledare att skicka nytt. I denna röra som råder i mitt hem är det inte alls särskilt säkert att det dyker upp inom den närmaste tiden.

Idag har jag gjort en veckomatsedel för kommande vecka. Dock ska allt handlas också, men det är ett senare problem. Känner mig nöjd ändå.
Jag tror att jag snart ska lägga mig och läsa. Känns inte som att det är någon större idé att vara uppe så mycket längre. Inget på tv, ingen ork att hitta på något, dessutom ska jag upp tidigt. Och så är jag såklart trött.

På tisdag väntar en heldag i skolan. Först metodlektion mellan 9.00 - 12.00 och sen föreläsning på eftermiddagen mellan 13.00 - 16.00. Mastigt. Men det ska nog gå vägen, om jag inte får några elaka biverkningar av den där sprutan vill säga. Lite lätt tråkigt att sitta i skolan en hel dag med höga febertoppar och hemsk värk i kroppen. Men det ska jag förhoppningsvis slippa!

Dags att förbereda lite inför morgondagen och sen gå och borsta tänderna och tvätta fejset.
Bye.
Jag ljuger inte om jag säger att jag är trött. Inte fullt så trött som jag brukar vara efter jobbet dock. Var faktiskt ganska pigg när jag kom hem trots att jag hade superlång arbetsdag till klockan 17.00. Men nu har den piggheten försvunnit och jag är trött igen.

Har ont på halsen på ett speciellt ställe. Har haft det i två dagar nu. På en knöl bredvid struphuvudet typ. Det värker. Oroväckande.
Igår när jag hade lagt mig frös jag soem en stolle och var tvungen att gå upp och ta på mig mina tjocka, ulliga strumpor. Trots detta frös jag som en liten galning hela natten. Trodde att jag skulle vakna och vara dunderförkyld men det var inte så farligt faktiskt.

Jag har precis gjort klart källhänvisningen till kursen så jag ska skicka in den snart. Men först ska jag kolla lite på tv.
Imorgon är det då dags för ännu ett arbetspass, sen ska jag ut och gå med Rebecca en sväng tror jag innan det är dags för att ta influensasprutan. Resten av dagen blir lugn.


Food.
Klyftisar, vegburger med stekt lök, sallad på babyspenat och päron samt en bluecheesedressing.


lördag 17 oktober 2009

Äntligen hemma efter en jävligt lång arbetsdag. Jag la mig och sov i två timmar förut på mina lediga timmar mellan arbetspassen och det var välbehövligt kan jag lova! Är jättetrött nu så det lär bli sängen igen inom kort. Fattar inte riktigt hur jag ska orka jobba till 17.00 imorgon. Blä.

Ja, annars har jag inte hunnit med något annat idag faktiskt. Dagen har bestått av jobb och sovande. Och ett telefonsamtal från mor där hon berättade om gårdagen. Visst hade det hänt lite spöklika saker men de hade tydligen hoppats på ännu mer så i sommar ska de tillbaka igen. Galningar.

Imorgon blir det iallafall först jobb och sen när jag kommer hem måste jag göra klart min kurs med källhänvisning och allt så jag kan skicka in det. Inga andra planer. Vila upp mig inför måndagen möjligen. Då är det worktime igen och efter det är det dags för första influensavaccinsprutan så det blir ingen box för mig. Någon mer som ska ta sprutan på måndag som vill ta följe med mig dit? Sara? Gaby? Någon? :)

Nu ska jag göra en jävligt snabb bloggrunda innan det är dags för bingen.

fredag 16 oktober 2009

Jaha. Skickade ett sms till syrran för en timme sen och frågade hur läget var i huset men har inte fått något svar. Undrar vad det beror på? Hoppas att anledningen är att hon inte har på mobilen/ingen täckning/mobilen i väskan eller liknande och inte att spökena är elaka mot dem eller så. :(

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa och sedan försöka sova och inte oroa mig för mor, syster, moster och resten av gänget. Undrar just hur deras natt kommer bli?
Natti.
Jag har suttit här och diggat och sjungit med till alla Michael Jackson-låtar som var med i Idol ikväll. Fan vad grym han var Micke alltså!
Jordin Sparks var också med. Hon är ju så jävla duktig den bruden! Vilken pipa.

Maten smakade ljuvligt också. Jonas hade gjort baconinlindad kycklingfilé med mögelost inuti, ugnsrostade rotfruker (morötter, potatis och palsternacka. Skitgott! Trodde inte ens att jag tyckte om palsternacka, men det var riktigt smarrigt faktiskt!) och till detta serverades vitlöksbröd och en kall fetaostsås. En kall Pripps Blå avnjöts till denna måltid. Till dessert hade han fixat chokladmousse, både vit och vanlig. Hemmagjord då förstås.
Han är allt en riktig pärla den där Jonas.

Gud vad skönt det har varit att sitta i SOFFAN i VARDAGSRUMMET och kolla på tv. Rena lyxen. Hoppas vi snart får iordning resten av vardagsrummet också så man slipper störa sig på alla kartonger och all skit som står staplad överallt.

Nu ska jag snart kolla vem som åker ut i Idol och sen blir det sängen. Jobbar ju delad tur imorgon. Jobbigt. Hatar verkligen delad tur. Som tur är behöver jag bara hålla mig vaken till 13.00 sen får jag åka hem och sova.


Nu är jag precis hemkommen från ett boxpass med Lina. Det var hårt. Men jävligt skönt att få svettas lite. Jag kommer förmodligen knappt orka röra mig imorgon eller på söndag. Lite jobbigt med tanke på att jag jobbar hela helgen men det får väl gå. Tänkte att jag skulle försöka börja träna lite mer till veckan. Måste komma igång känner jag. Det duger inte att gå på ett pass varannan vecka liksom. Det är bara så svårt att ta sig iväg när man inte har någon att gå med. Men det är väl bara att ta sig i kragen och gå dit antar jag.
Ska alldeles strax gå in i duschen och sen hoppa i pyjamasbyxorna. Myspys!

Slutade jobbet klockan 13.00 idag. När jag kom hem och klockan var 13.45 orkade jag knappt hålla ögonen öppna längre utan gav med mig och gick och la jag mig och sov. Hade ställt klockan på 15.00 men tror ni att jag orkade gå upp då? Eh, nej. Plirade sömndrucket mot mobilalarmet och ändrade till 16.00. Jonas kom dock in och väckte mig tjugo minuter före utsatt tid men i två timmar sov jag nästan iallafall. Inte klokt egentligen. Tror och hoppas att jag kanske blir lite piggare om jag kommer igång ordentligt med träningen nu framöver.

Ikväll blir det lite fredagsmys. Jonas har lovat att laga middag till mig och jag har ingen aning om vad det bjuds på, förutom att det innehåller kyckling. Spännande! Jag är skithungrig faktiskt så det kommer sitta fint med lite dinner. Sen blir det Idol till maten också.

Det är fan inte roligt att det är mörkt redan nu när klockan bara är 18.30! Usch! Idag har det varit riktigt skitväder hela dagen. Innesittarväder. Regn, rusk och blåst.

Nu är mamma och gänget i det där äckliga huset i Skillingmark. Undrar hur de har de nu när mörkret infallit. Syrran berättade att hon sett ett videoklipp på nätet från det där placet förut som hon tyckte att jag skulle kolla in. Hon ringde tidigare idag och lät faktiskt jävligt nervös inför kvällen och natten! Det förstår jag. Lärrigt värre!

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Ska bli skönt att hoppa in i en varm dusch nu.
Later!

torsdag 15 oktober 2009

Även denna dag har svischat förbi ett raskt tempo.
Den började med att jag tog mig en välförtjänt sovmorgon. Runt lunch träffade jag Robert som kom hit på besök. Lunch kirrades, mamma kom på blixtvisit och vips så var det dags att åka och jobba ett kvällspass. Och här sitter jag nu. När jag kom hem åt jag en rostad macka med mamis hemlagade marmelad. Gröna tomater, citron och ingefära. Låter skitäckligt eller hur? Det tyckte jag också och var mycket skeptisk till denna konstiga marmelad, men döm av min förvåning när den smakade skitgott! Tomater i marmelad liksom. Weird. Men gott som sagt!

Mamma och syrran ska till nån läskig spökgård med ett gäng vänner och bekanta imorgon. Frammegården heter det. De ska sova över. Fattar inte att de vill utsätta sig för det, då det tydligen är jävligt mycket andlig aktivitet där om nätterna och andarna som huserar där sägs inte direkt vara gästvänliga. Jag hoppas de kommer hem helskinnade.

Själv har jag inga planer inför helgen. Det är jobb som gäller för mig. Jag har gjort mitt första arbetspass av fem idag. Halleluja. Imorgon är det således en tidig morgon som väntar.

onsdag 14 oktober 2009

Jag är färdig!
Ja, jag är fan färdig med hela jävla kursen! Det känns helt underbart. En befriande känsla infinner sig i hela kroppen varje gång man gör klart en kurs. Jag hade trott att jag bara skulle hinna göra klart den ena studieenheten och tvingas sitta med den sista imorgon innan jobbet, men det behöver jag alltså inte. Sweeeeet! Ja, nu ska det ju granskas och kollas stavfel och läsas igenom och så. Samt göra en källhänvisning. Men förutom det är jag klar. Siktar på att kunna skicka in materialet för bedömning till helgen eller så.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att hjälpa Jonas sätta upp en fönsterbräda i sovrummet, skruva ihop en möbel, äta mat och sedan ta det lugnt och slappa lite. I´ts been a long day framför datorn kan jag säga. Är stel i hela ryggen nu. I sju timmar har jag suttit här och pluggat, SJU TIMMAR. Jag förtjänar en paus, tycker ni inte?
Yes, nu är det dags att ta tag i pluggandet ordentligt. Förutom paus för ett besök på tippen och intagande av föda kommer jag att sitta med näsan i böckerna hela dagen. Känns sådär kul med tanke på det vackra vädret idag. Strålande sol från en klarblå himmel, dock är det 1 minussgrad så varmt är det inte. Men med rejält med kläder på sig kan det vara skönt med en prommis. Det får vänta till en annan dag. Måste säga att det är ovanligt kallt med tanke på årstiden.

Okej, nu måste jag börja så jag försvinner för resten av dagen. Ciao.

tisdag 13 oktober 2009

Oj, smakade precis lite på Jonas hemlagade äppelkaka. Den var gudomligt god! Världsklass faktiskt. Mmm. Jag kan skatta mig lycklig som har en sambo som är så duktig i köket. :D
Så har denna dag också passerat då. Det går så snabbt! Jag hinner inte riktigt med känner jag. Dagen har spenderats i skolan där vi har tagit venprover halva dagen. Sen blev det en sväng på stan där jag mötte upp Jonas och vi åkte hem tillsammans. Fyndade lite på H&M:s rea faktiskt.

När jag kom hem blev det lurre och sen slocknade jag på soffan. Ja, på vår NYA soffa låg jag och sov som en prinsessa. Jag var så jävla trött så jag sov i lite mer än två timmar. Ska bli skönt att få komma till läkaren snart så han kan kolla upp om det kan vara något fel. Jag tog iallafall ett Hb idag i skolan för att kolla om det kanske kunde vara så simpelt att jag har järnbrist, men det visade normala värden. Är fortfarande trött, trots tuppluren förut så jag tror inte det blir några problem med att somna inatt sen!

Inte har jag pluggat något idag heller. Men imorgon ska dagen tillägnas åt plugg, förutom ett besök på tippen med min kära mor. Har hur mycket kartonger och skräp som helst här efter soffan.
Jonas är riktigt huslig idag, han håller just nu på att steka hemmagjorda köttfärsbiffar som han ska frysa ned portionsvis, samtidigt som han har en äppelkaka, gjord på äpplen från svärmors trädgård, i ugnen.

måndag 12 oktober 2009

Idag har det varit full rulle. Först jobbade jag till 13.00 och sen var det till att åka hem och laga lunch med Jonas. Efter det har vi grejat här hemma och faktiskt fått upp soffan. Tro´t eller ej men nu är den uppackad! Inte en dag för tidigt. Vardagsrummet är fortfarande ett förrådsutrymme/avställningplats för kartonger och annan skit men soffan är iallafall uppe. Den var jättefin faktiskt, hade nästan glömt hur den såg ut. Om någon månad kanske jag då äntligen kan ta hem mina brudar så vi kan sitta hos mig och kolla på de desperata husfruarna!

Imorgon är det skola igen. Upp tidigt som gäller alltså. Ska eventuellt möta upp min käre sambo för lunch på stan imorgon. Vore mysigt! Vi får se när han slutar.
Nu ska jag gå och tvätta fejset och borsta tänderna och sen krypa ned och kolla på lite serier på datorn innan det är dags att sova.
I helgen stod det då alltså bröllop mellan Jonas ena syster och hennes karl.
Oj, vad fint det var. De var så himla fina allihop! Och ja, både en och två tårar letade sig ned längs min kind under ceremonin. Jag är så blödig! Jättefint var det och Jonas syster var så otroligt vacker!
Middagen och bröllopsfesten var även den mycket trevlig, med glada gäster och god mat. Mot slutet av kvällen fick jag dock en riktigt jävlig huvudvärk och jag mådde illa och jag vet inte allt. Mådde skitdåligt faktiskt.

Innan bröllopet var dock inte allt en dans på rosor. Det började med att jag på fredag kväll klockan 23.30 kom på att jag hade glömt att köpa strumpbyxor till klänningen. Kändes lite halvstressat, men jag kände ändå att det var något jag kunde fixa på lördag förmiddag. Hade tänkt att gå upp ganska tidigt för att hinna med allt innan men jag var så jävla trött att jag låg kvar i sängen ända till klockan 10.00. När jag kelv upp kastade jag mig iväg till ICA för att inhandla nylonisar. Back in the days har jag för mig att utbudet var ganska bra men där i lördags insåg jag att tiderna måste ha förändrats drastiskt. Nylonstrumpbyxornas tid kanske är förbi.

Jag stod länge och väl och klämde och öppnade i smyg för att se färgen ordentligt. Hade liksom ingen lust att komma i raffigt svarta eller bahamasfejkat solbrända. (Det fanns ju inga teststrumpor framme. Mycket dåligt! Det fanns det ALLTID förr.) Till slut hittade jag väl ändå ett par som var okej. Tog dem och ilade mot kassan. 60 spänn gick de på, de jävlarna.
Cyklade hem och kände mig ganska nöjd. Gick och smågrejade lite innan jag gick in i duschen. Sen var det dags för allt det där andra ni vet, smörja kropp, blåsa hår, platta hår, sminka fejs, dricka en smoothie, peta i linser,spraya, parfymera... ja, det där. Till sist gled jag i klänningen. Kände att jag till och med hade lite tid tillgodo. Allt kändes okej. Jag var nöjd. Jonas var precis på väg in i duschen han också, när det låter ritsch och jag utbrister: "FAAAAAN! Helvetes jävla skitstrumbyxor!" Och lite andra väl valda ramsor och svordomar. Strumpbyxorna var helt obrukbara. Sönderklösta som av en katt. Jag vet inte hur jag lyckades med denna bedrift.

Jonas den stackarn, fick snällt åka till affären för att inhandla nya. Han hade fått bra instruktioner på vad jag ville ha och hade med sig den gamla förpackningen för att jämföra. Han kommer dessvärre hem med ett fempack i färgen TAN. Ja, bahamasfejkat solbrända.
Då började jag bli lite smått stressad. Jonas gick iallafall in i duschen och jag trampade av och an utanför och skrek till honom att om han inte skyndade sig så vi hann köpa nya på vägen så kunde jag gå bort till affären och göra det direkt. Han tyckte att vi skulle hinna på vägen. Till saken hör dock att Jonas är en duktig tidsoptimist. Han skulle dessutom agera bröllopsfotograf på den stora dagen och sprang runt med kameragrejer och tillbehör som en idiot fram och tillbaka.

Well. Efter många om och men och en ordentlig hjärtklappning från min sida åkte vi ändå till ICA igen så jag fick springa in, barbent, i mina extra ballerinaskor (om klackarna skulle bli för jobbiga att gå i under kvällen). Hittade två olika varianter som jag tog och spang till kassan med och betalade. Jag tror fanimej att jag la ut nästan 200 spänn på nylonisar. Tänkte att det var bäst att ta två par för att gardera sig med om det ena paret skulle gå sönder igen. Sprang fort som fan ut till bilen igen där Jonas for iväg med gasen i bott mot Forshaga.

När vi hade ungefär 200 meter kvar kliar jag mig med höger fot på vänster ankel, lite sådär med skon. Känner att jag bli blöt på benet. Vad fan, är skorna blöta? Tänker jag och tittar ner mot golvet och fötterna. Nej, det var de inte. Det var HUNDBAJS över hela höger sko och mitt vänstra underben/fot! Man tror ju fan inte att det är sant alltså. FAN VAD DET LUKTAR, sa Jonas. Tyyyyst! Jag spyr, sa jag och torrhulkade. Det är väl själva fan att folk inte kan plocka upp skiten efter sina hundar när de gör ifrån sig mitt på ICAS parkering? Sånt folk ska fan inte ha någon hund! Gräsmatta, måste ha en gräsmatta, tänkte jag när jag klev ur bilen. Torkade diskret av skorna och smet in med dem i näven på Jonas systers toa för att sätta på mig strumpbyxorna. Hoppades vid gud att ingen såg mig. Usch vad äckligt det var. Tvättade benet och skorna så gott det gick och gick sedan ut för att byta till klackarna.

Well. Förutom dessa små personliga missöden var det en väldigt trevlig dag! :)

Av hänsyn till det nyblivna brudparet som kanske inte vill vara med på bild på internet lägger jag ut en suddig bild där de inte syns så bra.


söndag 11 oktober 2009

Well, jag var ju på bröllop igår. Det var trevligt! Redogörelse får komma senare eftersom jag ska iväg och jobba kväll nu. Inte särskilt sugen på det faktiskt. Skriver kanske ikväll om jag orkar, ska upp tidigt som attan och jobba imorgon också.
Det verkar som om de flesta som gett kommentarer hos mig har tänkt vaccinera sig.
Jag kan säga att jag ABSOLUT kommer att ta vaccinet. Finns inget att tveka på. Jo, jag ska ringa min läkare först bara och höra så att det är okej, men det är det nog. Jag tycker bara att det är dumt att chansa och inte ta det. Min ålder tillhör ju riskgrupperna. Dessutom har vi fått starka rekommendationer att ta det. Det räcker för mig.

De säger att man kan få febertoppar av vaccinet men det är det fan värt om man ska jämföra med att ligga med respirator på Karolinska med pajade lungor. Känns inte sådär värst kul tycker jag. Och sen när man vaccinerat sig så behöver man ju inte oroa sig för att få det. (Jag, som hypokondriker, tycker naturligtvis att detta är skitbra.)

Första sprutan kommer alltså att tas den 19:de Oktober.

fredag 9 oktober 2009

På jobbet idag blev vi erbjudna att ta influensavaccinet för den "nya influensan" som den så fint kallas. Svininfluensan, grisflunsan, ja, kalla det vad ni vill. Jo, vi blev erbjudna eftersom sjukvårdspersonal är en utsatt grupp. Första sprutan skulle i så fall tas den 19:e oktober.

Hur ska NI göra? Ska ni vaccinera er?


Det har varit en oerhört lång dag. Jag har sovit ungefär två timmar inatt. Vet inte vad det beror på, men jag har verkligen sovit skitkasst. Sedan var det upp och jobba som gällde. Till 15.00. Hade egentligen tänkt sova när jag kom hem. Men vädret var ju så fint idag!

15.15 stod jag hemma hos far, redo för en promenad. Vi gick över stock och sten i skogen och var ute i två timmar! Skithärligt. Förutom att jag är så jävla rädd för allt. "Vad FAN var det där?" sa jag när jag såg kotte efter kotte komma ned från ett träd och misstänkte något konstigt väsen eller så. Pappa förklarade att det var en ekorre som åt fröna och sedan kastade ned kottarna på marken. Jag kände det som om jag var 5 år ungefär.

"Men VAD var DET DÄR för ljud? Hörde du?!"
"Ja, Milla. Jag hörde. Det var du som gäspade." Jaha var det bara det, jag tyckte väl att det inte lät som en vanlig gäsp." Ganska illa ställt om man blir rädd av lätet från sin egen gäsp. Jag gillar att gå i skogen. Till en viss gräns. Jag går liksom och lyssnar efter ljud och brak hela tiden så jag är aldrig 100 % avslappnad. Men idag när papi var med kändes det ändå ganska tryggt.

Nu är jag helt mör efter promenixen känner jag. Ska precis börja med maten tänkte jag, det blir värsta husmanskosten idag. Kassler med kokt potatis och senapssås. Och sen blir det Idol också.

Imorgon är det bröllop! Ska bli jätteroligt. Fast jag kommer väl förmodligen böla som en galning igen. Jag har bara varit på ett enda bröllop tidigare och då bölade jag värre än brudens mor. Ja, man kan säga att jag bölade i stort sett hela eftermiddagen, kvällen och natten också faktiskt. Så fort jag hörde en fin sång tänkte jag på de unga tu i kyrkan, eller när de virvlande dansade bröllopsvalsen tillsammans med sin lilla dotter. Då störttjöt jag. Det var så vackert.
Så man kan säga att jag är... eh.. lite känslig när det gäller såna saker. Så jag kommer garanterat att gråta bort all mascara.
Men nu; Food.

torsdag 8 oktober 2009

Precis hemkommen från Lina nu. Vi har haft riktigt trevligt. Kollade på film. Twilight. Och drack vin och åt oliver. Supermysigt. Det kan nästan inte bli bättre. Vinet gick dock raka vägen till skallen på mig eftersom jag inte ätit något på hela dagen nästan. Filmen var jättebra. Fast boken var liiite bättre. Jag är dock fortfarande lika kär i Edward och hans iskalla andedräkt och stenhårda marmorbröst som innan. Han såg ut precis som jag föreställt honom i boken faktiskt.
Det var jag, Lina, Gaby och Sara som myste ikväll.

Nu ska jag äta, är skithungrig. Vet att det är i senaste laget men jag är skithungrig och har inte ätit något sen klockan 14.00 idag så jag måste verkligen få något i magen. Jonas skulle fixa krubb men han tog visst en matlåda som stod i kylen istället för att stilla sin hunger, vilket innebär att det inte fanns någon mat till mig så det blir makaroner och ägg till mig, föga ansträngande och sådär gott. Well, det är bukfyllnad iallafall.

Imorgon väntar då alltså en förmiddagstur på jobbet så efter intagandet av födan är det straight to bed som gäller. Är ruskigt trött.




Hittills idag har jag pluggat, pluggat och tagit ett varv runt elljusbanan och pluggat lite till.
Tanken var att jag skulle gå i normaltakt runt spåret eftersom jag har ont i benen, men jag gjorde en kompromiss med mig själv och tog med mig stavarna istället för att gå i ett lite mer raskt tempo. Väl på plats i i spåret orkade jag fan inte hålla mig, jag var tvungen att springa! Så jag varvade mellan att springa och gå. Skitskönt faktiskt. Det blir dock ingen träning med Lina ikväll eftersom hon inte kände sig helt hundra. Men lite mys och film ska det väl bli iallafall.

Har faktiskt fått en hel del pluggat idag. Fast jag känner mig inte helt nöjd med det jag har skrivit. Men det skiter jag i nu, måste göra klart kursen någon gång så jag kan lämna in den för betygsättning. Dagen har gått skitfort! Jag har inte hunnit greja någonting hemma. Jonas har fxat en tröskel till sovrummet och håller just nu på med att sätta upp lister där, annars har han också bara pluggat hela dagen. Tråk. Vi kommer nog ALDRIG bli klara här. Jag skulle bara vilja att vi fick lite ordning i vardagsrummet så man kan ta hit folk och umgås. Det är ju fan omöjligt i nuläget.

Well, nu ska jag gå ifrån datorn en stund, har suttit framför den hela dagen.
Imorgon väntar jobb mellan 7.00-15.00.

onsdag 7 oktober 2009

Jag har fått allt gjort på min to-do-list för dagen. Precis allt. Hur gött som helst. Idag blev det dock ingen långpromenad med Robert utan vi gick bara ett varv runt elljusspåret, jag gick även till och från jobbet idag. Har ont i benhinnorna idag igen, konstigt för jag har inte tränat sen jag vet inte när... Måste bero på shoppingen igår. Blev nog några kilometer på stan faktiskt. Illa att man får ont i benen av att gå runt och shoppa!
Imorgon ska jag nog försöka ta mig runt spåret ett varv iallafall. Om vädret tillåter. Och så ska jag träna med Lina på kvällen.

Efter det väntar myskväll med brudarna och lite vin och så ska vi se på Twilight. Myspys värre. Innan dess ska jag dock PLUGGA hela dagen har jag tänkt. Vi får väl se hur det går med det. Skulle verkligen behöva greja hemma för att få iordning lite också. Jonas är hemma imorgon så det vore ju bra att passa på att plocka/greja när vi båda är hemma. Men just nu känns det mer relevant att komma framåt i kursen jag håller på att traggla med.
Nu ska vi kolla på Matakuten innan det är dags att sova.
G´nite.
Vaknade och var helt täppt i näsan idag. Nu snorar jag som sjutton. Kul. Verkligen. Hoppas bara att det inte blir värre under veckan.

Sitter och försöker plugga. Känner mig så jävla stressad över att jag inte hunnit plugga någonting den senaste tiden. Mina tappra försök att ta igen detta går dock inte särskilt bra. Tankarna vandrar iväg på andra saker och jag känner mig fullständigt ofokuserad och omotiverad. Vet inte vad det beror på. Jag skulle behöva diska och greja lite här hemma men det får snällt vänta en stund till.

Idag ska jag även hinna med att duscha, ringa lönekontoret, arbetsplatsträff på jobbet, promenera med Robert, laga mat och ha tv-kväll hos Lina. Ibland önskar jag att dygnet hade 48 timmar.
Imorgon är jag iallafall LEDIG hela dagen så då ska jag verkligen försöka plugga så mycket jag orkar. Kvällen ska eventuellt tillbringas med tjejerna, vet inte riktigt än för Mia har fortfarande inte hört av sig. :(
Resterande delen av veckan är uppbokad den också. Fredag: Jobba, eventuellt en promenad, plugg. Lördag: Bröllop samt bröllopsfest, Söndag: Sova (Blir förmodligen ganska sent på lördag), jobba en kvällstur. Det är svårt att hitta tid till att plugga på just nu.

tisdag 6 oktober 2009

Jag traskade runt på stan halva dagen idag. När klockan var 16.00 hade jag fortfarande inte hittat någon klänning och började långsamt ge upp hoppet. Messade Lina som kom som en räddare i nöden för att hjälpa mig. Efter ungefär en halvtimme, fyrtio minuter hade vi två alternativ. Jag bestämde mig till sist för en knälång, axelbandslös klänning som var mörkbrun i undertyget och hade cremefärgad/ljust aprikos spets över och ett sidenband i midjan att knyta i ryggen. Min budget var på absolut högst 500 kronor för en klänning, gärna billigare ändå. Denna klänning kostade 499. Så jag får väl vara nöjd trots en nästan spräckt budget.

Idag fick vi sticka varandra i fingrarna på lektionen vilket har resulterat i att jag är jätteöm i höger hands fingertoppar. Menmen.
Köpte även nya linser idag och de hade ett erbjudande hela oktober att om man köpte halvårspaket med linser fick man med ett par solglasögon från Polaroid på köpet, oavsett tidigare pris. Det var ganska utplockat men jag hittade ändå ett par som var helt okej och som senare visade sig ha kostade 500 pix, som jag fick gratis, så jag är nöjd!

Hade sällskap av lilla Lina både in till stan imorse och när jag åkte hem. Och nu har jag varit hos henne hela kvällen på date också. Vi lagade indisk mat och tänkte på och saknade vår Jennie som är i Indien och lever livet. Vi hade även laddat upp med vin. Australienskt. Jag diggar verkligen australienska viner. Känner mig lite trött i ögat av de där glasen med rödtjut faktiskt. Det var ju säsongspremiär för Desperate Housewives idag! En mycket trevlig kväll har vi haft.

Jag har naturligtvis inte haft tid att plugga något men tänkte försöka hinna med det imorgon förmiddag. Sen är det APT på jobbet som gäller och efter det date och promenad med Robert. Nu ska jag sova, är skittrött!

måndag 5 oktober 2009

Nej, det har fortfarande inte blivit något pluggat för mig. Jag har så dåligt samvete för det. I vanliga fall hade jag varit klar med hela kursen vid det här laget, men nu har jag verkligen inte haft tid att läsa! Det har varit så mycket annat. Jobbigt.
Imorgon hinner jag nog inte heller få så mycket gjort eftersom jag har metodlektion fram till lunch, klockan två ska jag till optikern och göra en ny synundersökning samt köpa nya linser och efter det ska jag leta efter en klänning till bröllopet. Sista chansen nu. Hittar jag ingen får jag väl ta någon gammal palta jag har här hemma i värsta fall, men hur kul är det?
Well, med andra ord kommer jag förmodligen att vara ganska trött när jag kommer hem efter en heldag i skolan/på stan.

Jävlar vad ont jag har i kroppen idag. Inte så mycket i ryggen för tillfället, men i benen! Träningsvärk mao!
Idag har jag jobbat. Slutade 14.30. Tog då en promenix från jobbet och hem till min syster för att umgås lite och hämta lite grönsaker som min mor skördat och varit dit med till mig, bland annat purjolök, squash och tomater. Mumma. Jag och syrran drack te och snackade en stund. Sen gick jag hem till mitt.

Jag och Jonas har slappat under eftermiddagen/kvällen. Bara suttit och slöpratat. Vi är trötta idag. Vi insåg dock att vi var jäkligt hungriga och måste äta middag. Äta bör man. Efter många diskussioner fram och tillbaka VAD vi skulle äta kom vi fram till att vi skulle göra pastagratäng. (My god, vad jag saknar mina veckomatsedlar. Tror jag måste införa det igen snart.) Dessvärre hade vi typ inga ingredienser hemma så ett besök på affären var nödvändigt. Vi kompromissade, om jag gick till affären skulle han stå för matlagandet. :) Jag vägrade först eftersom jag frös så förbenat och absolut inte ville gå ut i kylan, men nu är jag glad att jag gjorde det för det betyder att Jonas fixar käket just i detta nu, medan jag sitter här och smuttar på ett glas vin sålänge. Bra deal där.

Imorgon kommer jag som sagt att vara borta hela dagen. Kvällen blir lugn. Kanske snikar in mig hos Lina för att kolla på Desperate Housewives.

söndag 4 oktober 2009

Jag har inte lagt mig än. Jag fastnade framför datorn. Det är lätt hänt.
Såg ni förresten det där OERHÖRT pinsamma ögonblicket i Idol när Jihde ropar upp Karolinas namn och Camilla tror att han säger hennes namn? Hon blir överlycklig och kastar sig om halsen på Peter och pussar honom rätt på truten. Helt i extas. Och så säger Jihde att "tyvärr Camilla. Karolina. KAROLINA, Du får gå ned på den sidan av scenen. Jag är ledsen." Ungefär så. Och Camilla som nyss var uppe och svävade i det blå tas ned på jorden igen och faller platt med en duns i marken. Då skämdes jag. Fan, vad jag tyckte det var pinsamt!

Jag har inte särskilt mycket till övers för den där bruden, men just då led jag verkligen med henne.
Och sen fick hon en chans till. Förmodligen för att tittarna tyckte synd om henne. Visst, hon är inte dålig på att sjunga, hon sjunger bra, men hon är ju så enormt överdriven. Precis en sådan person som jag har skitsvårt för. Sådär klämkäck och schlageraktig. Allt ska vara schlager/dansband/Upptempo. Blä. Hon började bra i den där Celine-låten men sen vet jag inte vad som hände. Och i Hallelujah, herregud. Det är en av de vackraste låtar som någonsing gjorts. Den mördade hon totalt. Hon förstörde den verkligen. Jag satt och skruvade av fasa vid varje ton. Nä, då tycker jag nog att Jon kunde ha gått vidare istället faktiskt.

En annan sak som jag reagerat över är den där Mariette. Jag tyckte att hon var skitbra i början. Hon är fortfarande skitbra. På att sjunga. Men hennes attityd... Fy. När Jihde frågade om det var någon som kände sig säker på att ha gått vidare tvekade hon inte utan sträckte upp handen direkt. Visst, självförtroende föralldel, men det finns ju gränser. Hon verkar ju tro att hon är bäst i världen. Sånt har jag svårt för. Tacka vet jag ödmjukhet.
Jag tror och hoppas fortfarande att Erik kommer att vinna hela skiten.

Well. Det var mina Idolbetraktelser. Nu ska jag kolla på något på datorn. Jag blev nämligen pigg igen. Typiskt.
Idag, den 4:e oktober är det kanelbullens dag. Min käre sambo har bakat kanelbullar dagen till ära. Hihi. Han är söt. Vi tog med oss två påsar till 6-årskalaset i Forshaga idag och det var uppskattat!


Idag har jag inte fått någonting gjort. Inget plugg alltså. Jag ska försöka plugga lite imorgon. Hela helgen har svischat förbi på ett kick. Och imorgon är det måndag igen och en ny arbetsdag väntar. jag har ont i halsen idag igen. Jävligt märkligt det där att jag har ont i halsen ungefär två gånger i veckan utan att det blir något mer. Jobbigt är det iaf.

Nu ska jag faktiskt gå och göra mig redo för att krypa ned i sängen och ta med mig datorn. Tidig dag imorgon.
Vi började på Lustens Oas på Kasernhöjden. För den oinvigde kan jag meddela att det är en sexbutik med diverse roliga saker. Jenni fick demonstrera lite dildos och kvinnan som ägde butiken höll öppet bara för oss i en hel timme då vi fick gå omkring och kolla in utbudet samtidigt som hon guidade oss runt och berättade saker om de olika leksakerna.


Ett axplock av utbudet i butiken.


Den blivande bruden spanar in underkläderna.


Efter besöket i butiken gick vi ut och satte oss i bilarna och fikade. Tanken var att vi skulle ha suttit ute men vädret tillät dessvärre inte det eftersom det regnade som fan. Efter fikat gick vi vidare till Njoy för att dansa afrodans. Vi körde ett pass som hette afropower. Jag blev helt frälst! FAN vad roligt det var. Det var jävligt jobbigt och idag har jag ont överallt, mest i ryggen och framsida lår. Men satan vad roligt det var! Lätt det absolut roligaste passet jag varit på. Det kändes så himla skönt att bara få vara ful, släppa kontrollen och släppa loss totalt. Befriande indeed! Vi fick några prova-på-kuponger så de lär jag verkligen utnyttja!
Afropower!

Efter passet tog vi en snabbdusch för att sedan fortsätta i relaxavdelningen. Där intogs lunchen. Sedan bastade vi och badade badtunna. Badtunnan var utomhus och det var jätteskönt att sitta där i det varma vattnet medan regnet droppade på en. Vi hade relaxavdelningen helt för oss själva. Superskönt. När vi var rejält avslappnade gjorde vi oss iordning och åkte till huset på Sommaro. Där skålade vi för Jenni och satt och umgicks lite och pratade innan det var dags att förbereda maten. Trerätters stod på menyn. Alla hjälptes åt och det gick mycket smärtfritt. De sista gästerna som inte var med på förmiddagen anlände.

Förrätt: Prosciutto på en bädd av ruccola, honungsmelon, rostade pinjenötter och en citronbalsamico. Smarrigt värre.




Huvudrätt: Helstekt fläskfilé med potatisgratäng, kantarellsås och grönsallad.


Dessert: Chokladmousse med varm hallonsås.


Vi hade även med oss en varsin present till Jenni. Det skulle vara något som hon kunde förknippa med oss eller något minne som vi haft tillsammans med henne. Allteftersom hon öppnade paketen skulle hon gissa vem det var ifrån och berätta historien bakom.

Det var en jätterolig hippa! Jag hade skitkul. Det blev dock en ganska tidig kväll och jag var hemma innan midnatt. Med flera småbarnsföräldrar i gänget som var tvungna att åka hem och amma är det lätt hänt. Men det gjorde inget, vi hade ju varit igång i tolv timmar redan.

Som vanligt skäms jag när jag läser igenom vad jag skrivit när jag har mått dåligt. Det känns såhär i efterhand jävligt onödigt att lämna ut sig så totalt och jag känner mig patetisk. Dock skrev jag vad jag kände i just det ögonblicket och just då kändes det bra. Men nu känner jag mig som en looser. Det finns de som har det så mycket värre än mig. Jag har det egentligen ganska bra när man tänker efter. Jag har tak över huvudet, mat på bordet, en familj som älskar mig, Jonas, de bästa vännerna som finns och så vidare... Men jag vill att det ska vara bra på alla plan. Jag känner mig lite girig. Ja, jag tyckte jävligt synd om mig själv när jag skrev förra inlägget, men nu känns det bara konstigt. De där känslorna går liksom över och då känns det okej igen.
Så, nu lämnar vi det bakom oss och går vidare.
Tack för era snälla kommentarer iallafall. Ni är underbara. Och jag vet att ni skulle göra vadsomhelst för att hjälpa mig om ni kunde. Det där anonyma tipset om Efamol lät ju i sanning intressant.

Jag återkommer senare. Nu ska jag och Jonas äta brunch. Vi tog oss en rejäl sovmorgon idag. Sedan ska vi på barnkalas i Forshaga. Jonas systerdotter fyller år. Det ska bli kul att höra vad Jenni har att säga om möhippan såhär en dag efteråt. :) Jag berättar lite om den senare.

fredag 2 oktober 2009

Jag är så trött på att låtsas.
Jag är så förbannat trött på dessa charader. När folk frågar mig hur jag mår vill jag bara skrika: "Jag mår skit! SKIT!" Men jag ler och säger: "Jo, det är bara bra tack."
Och jag lyckas nästan övertyga mig själv om att jag faktiskt mår ganska bra emellanåt. Och det gör jag ju också ibland. Jag mår bra. Ibland. Men vid vissa tillfällen kommer allt upp till ytan igen och jag känner mig allt annat än bra. Just nu har jag den där klumpen i magen. Den där känslan av illamående. Jag skulle vilja spy. Så känns det. Fast jag gör det naturligtvis inte. Men ibland blir det bara för mycket med allt. Och jag känner mig som den mest ensamma människan i hela världen. Det finns ingen som förstår mig. Ingen som ser mig och min smärta. Ingen som hör mig. Ingen som bryr sig. Inte ens den person som jag älskar mest orkar bry sig. Och jag sväljer och tänker att jag ändå inte är värd att någon bryr sig om mig.

Ibland undrar jag om jag är en av de personer som är dömda att må dåligt. För all framtid. Jag undrar varför. Varför just jag? Jag spelar martyr och undrar vad jag gjort för att förtjäna det? Denna känsla av hopplöshet letar sig in i mitt inre. River och sliter mig i stycken. Jag vill skrika. Jag vill skrika ut mina känslor. Men vad hjälper det? Det är något allvarligt fel på mig iallafall. Det är ju jag som är konstig. Annars skulle jag inte må såhär allt som oftast. Det är mitt fel. Bara mitt och ingen annans. Jag börjar snart tro att jag inte förtjänar att vara lycklig. För det verkar som att det inte finns någon som tycker att jag gör det. Inte ens jag själv ibland. Jag är inte älskvärd och jag är dömd.

Och möhippan imorgon som jag såg fram emot så mycket känns just nu inte alls rolig. Det känns som om jag bara kommer att komma dit och spela. Återigen låtsas att allt är tipptopp. Jag hatar det. Vi får hoppas att det är en bättre dag i morgon. Just nu är allt bara svart. Men det går över. Det går över. Iallafall för en stund.
Andra människor skrapar rutorna på bilarna när det är såhär kallt som det var imorse. Det var fanimej minusgrader idag. Då skrapar folk rutorna. Inte jag. Jag skrapar sadeln på cykeln! Jo, den var täckt av ett tjock lager frost/is. Jag gnuggade allt vad jag orkade med en tumvante. Resultatet blev sådär. Jag svor en heljävladel. Och sedan när jag skulle palcera gumpen på den dåligt nyskrapade sadeln svor jag lite till. Det var ju fortfarande fullt av is kvar och således jävligt kallt åt bakdelen. Därför trampade jag som en galning till jobbet. Missade att hälsa A, som jag pratar med flera gånger i veckan annars. Detta på grund av att jag höll ned huvudet och tryckte ned hakan i halsduken samtidigt som jag frustade som en tjur där jag for fram i full karriär. Lyckades däremot faktiskt se Robert komma åkandes i sin bil och då vinkade jag så mycket att nästan tumvanten for av.

Arbetsdagen har gått bra. Jag slutade tidigt idag. Skönt.
Jag har nu suttit framför datorn och pluggat lite. Eller ganska mycket faktiskt. I tre timmar iallafall. Nu orkar jag inget mer. Men jag tänkte att det kanske var lika bra att köra hårt idag, eftersom det kommer att bli svårt att hinna med det imorgon. Jag ska ju på möhippa! Och jag kommer att vara borta hela långa dagen.

Nu ska jag pallra mig till affe och handla lite. Tänkte jag och Jonas skulle äta något extra smarrigt idag när det är fredag och allt. Inget väldigt fancy men ändå. Pasta blir det.

torsdag 1 oktober 2009

Hemma igen.
Sitter återigen med näsan begravd i skolböckerna, men känner att jag nog ska ge mig för idag. Är ganska trött faktiskt. Dessutom ska jag upp och jobba tidigt imorgon bitti. Men innan jag kryper ned i sängen ska jag läsa bloggar och kolla på Idol.
Nä, någon springtur blir det inte. Känner mig inte upplagd för det.
Jag ska istället försöka mig på att plugga lite. Nervsystemet ska tas itu med. Känner mig inte upplagd för det heller. Det känns inte motiverande att slå upp skolböckerna idag. Men jag ska göra ett tappert försök. Och sedan beger jag mig av mot jobbet för att arbeta ett kvällspass.
Jag säger bara en sak; Erik Grönwall.
FAN vad bra han är!
Idag kändes det att det verkligen är höst. Det kändes i luften. Den var sådär kall och kripsig. Skogen luktade höstigt och skogsaktigt och känslan var fantastisk. Solen sken från en klarblå himmel och strålarna letade sig ned mellan träden i skogen.
Jag och Robert såg en orm när vi var ute och gick. En jävla huggorm. Det var ganska äckligt. Jag gillar inte ormar sådär väldigt mycket. Det var första ormen jag har sett i år faktiskt. Förhoppningsvis den sista också. De borde väl gå i ide nu när det är höst?

Här kommer lite bilder från promenixen.






Nu ska jag kolla på Idol på nätet och sedan sova. Är dyngtrött. Rödvinet har ett finger med i spelet.