tisdag 31 mars 2009

Jag vann förresten en Tradera-auktion idag. Tre boleros, 25 kr för alla tre + frakten på 46 kr = 71 kr. Det var ju i sanning ett jävligt bra fynd måste jag säga!
Ska bli spännande att få hem plaggen så jag får se hur de ser ut live, de kanske är helt skabbiga, men de såg hela och fina ut på bilden och jag har ju inte gjort någon större pengaförlust om så skulle vara fallet att de är alldeles oanvändbara.

Bilden är inte särskilt smickrande, speciellt inte med tanke på att den beiga boleron har samma färg som golvet och knappt syns om man inte kisar och ser två vita knappar fram, men såhär ser de ut iaf.

Jag har även fler auktioner på lut. Ganska många grejer som jag siktat in mig på faktiskt. Vi får se om jag vinner någon mer. Jag vill ju inte att det ska bli för dyrt heller. Vitsen är ju att man ska kunna fynda! Och som ni vet älskar jag att fynda. :) Vem gör inte det förresten!?
Maten blev supergod! Gjorde återigen en ny rätt, Smulpaj med skinka & broccoli.
Tyckte det lät häftigt. Smulpaj förknippar man annars med någon typ av fruktpaj (jag gör det iaf) men det passade jättebra till en vanlig matpaj också faktiskt. Självklart är det inget socker i denna smuldegen, utan bara vatten, mjöl och smör.


Vi lyxade till det rejält efter maten genom att göra en variant av marängsviss. Det var gott, men inte särkilt nyttigt.
Vi kollade även på veckans två avsnitt av Halv åtta hos mig eftersom vi missat det tidigare under veckan.

Ja, då var vi klara med garderobsgallringen. Det blev mycket bättre måste jag säga, även om karlar (läs: Jonas) verkar ha en förkärlek till att vilja spara på ALLT! Som exempelvis skatebyxor som de hade när de gick i gymnasiet, stickade tröjor med dragkedja som var poppis 1998 och urtvättade tishor som numer är grå istället för svarta och har blivit dubbelt så breda och hälften så långa som de var från början. Men som sagt, det blev bättre.

Jag får nog ta och rensa mina kläder snart igen också tror jag. Känns typ som omn jag gör det varannan månad eller nåt, men det behövs faktiskt. Kanske försöker kränga lite på Tradera och tjänar en tjuga per plagg istället för att ge bort till Gengåvan eller någon insamling som jag annars brukar göra, här kastas nämligen inget om det inte är trasigt. Det finns ju faktiskt människor i världen som inte har några kläder och som säkert blir jätteglada över ett par av mina gamla jeans eller någon tröja.
Tvivlar visserligen på att någon vill köpa mina gamla avdankade H&M kläder, vi snackar liksom inte Dolce&Gabbana här, men under har ju skett förr och kanske det finns någon stackare som tycker att något är fint/användbart och köper ett plagg eller två för en billig penning. Vem vet?

Nu är det snart dags att fixa kvällsmat.

FÖRE


EFTER

Obs! Det där är naturligtvis inte hela Jonas garderob, utan bara halva, han har en halva till i garderoben brevid, plus hänggarderoben som vi har gemensamt. Hänggarderoben vågar jag dock inte visa någon bild på för då svimmar ni nog. Jag kan säga att det är helt sjukt mycket kläder, och jag har bestämt att den dagen vi köper hus måste vi ha ett dressingroom så att vi får plats med allt. Ingen futtig liten klädkammare, utan ett rejält rum. Den andra garderobshalvan glömde jag helt enkelt att ta en före-bild på så då är det ju onödigt att visa en efter-bild.

Förresten! Morfar hade varit oväntat pigg idag när familjen hälsade på honom. Han skämtade och var nästan som vanligt, och hade t.o.m lite färg på kinderna sa mamma. Skönt! De visste dock ännu inte när han skulle få komma hem igen.
Jag har varit ute på en liten promenix med Mia och Thea. Mycket trevligt.
Annars har det inte hänt så mycket idag faktiskt. Jag har diskat lite och plockat undan.

Morfar ligger på sjukhus igen. Lunginflammation. Han är ganska risig och får antibiotikadropp. Mamma, mormor och Marie skulle åka in och hälsa på honom idag, men jag kände att jag inte orkade följa med. Jobbigt att se morfar, som alltid varit så aktiv, bara ligga där och knappt orka prata. Jag väntar tills han kommer hem igen. För hem lär han ju komma igen, även om jag personligen inte tror att han någonsin kommer att repa sig ordentligt efter allt som varit.
Han var iaf piggare idag än igår sa sköterskan och hade ingen feber.

Snart ska vi påbörja Operation Utrensning.
Det är idag Jonas kläder som står i fokus. Jag rensar ju ut lite då och då, ett plagg här och ett plagg där liksom, men Jonas har inte rensat sin garderob sedan vi bodde i Lund, vilket var sisådär två år sedan. Så jag kände att det verkligen var dags nu. Jag älskar att rensa, sortera och omorganisera. Särskilt när det inte är mina egna kläder. Nu har vi nog att göra några timmar framöver skulle jag tro.

(Ja, Jennie jag ÄR avis på Gaby för att du kommenterar alla hennes inlägg och att du nästan aldrig kommenterar mina! ;P)

måndag 30 mars 2009

Efter handlandet och bärandet av en miljon påsar och inplockandet av varor, käkade vi lite mat, rester fick det bli. Sedan drog jag iväg och tränade box med Sara. Den där slagkombinationen som jag hade problem med förra veckan gick mycket bättre idag. Övning ger färdighet!
Hade ingen som helst lust att gå dit först, hade traskat i stan hela dagen och hade ont i fötterna, trött som en gök var jag och massa träningsvärk från yogan hade jag. Och som om inte det vore nog så fick jag värsta magknipen på vägen dit. Allt talade för att jag borde vända om och gotta ner mig i soffan istället. MEN efter en stund gick alla krämpor, som genom ett trollslag, över och efteråt var jag glad och nöjd över att ha tagit mig iväg.

Tog en välbehövlig och ljuvlig dusch och sedan gav jag mig i kast med diskberget from hell. Det var så jävla mycket att Jonas fick stå och torka alltihop efter hand för det hade inte på långa vägar fått plats i diskstället. Jag diskade nästan allt. Orkade inte riktigt med varenda liten gaffel.

Efter maratondiskningen var det mattajm och vi terrade ännu ett nytt recept, pasta med fetaost och oliver, lite grekisktinsprerat sådär. Det var skitgott faktiskt, och såklart lätt och snabbt fixat. Tycker inte att man ska hålla på att lägga ner flera timmar i köket på vardagarna utan göra lättlagad mat och sedan unna sig lite extra gott och mer tidskrävande mat på helgen istället. Så gör vi iallafall i mitt hus! :)

Åt till ett par avsnitt av The Office och nu sitter jag i sängen med datorn i knäet. Sweet.
Tror ni att det har varit en lång dag idag eller? Jaaa. Är skittrött.

Själva såsen består av krossade tomater och creme fraiche - paprika & chili, och så är det då oliver, feta och zucchini.
Simple as that!
Jojo, idag var man uppe med tuppen. Eller nja. Kanske inte med tuppen, men iallafall tidigt, med mina mått mätt.
Klockan ringde strax efter 8.00 och då var jag tvungen att rulla ur sängen med ens och ta mig in i badrummet för att greja iordning mig. Vi skulle nämligen till Willys och handla, men inte förrän efter Jonas varit i skolan, (mellan 10.00-12.00) och eftersom Jonas inte ville åka tillbaka till Grums, hämta mig och sedan åka tillbaka till stan igen, så fick jag offra mig och följa med in och gå på stan ett par timmar tills han var klar. Det gjorde mig inget!
Shoppade t.o.m lite. Inget värre, men två par svarta tights blev det bland annat eftersom mina gamla svarta sjöng på sista refrängen och var alldeles håliga och trasiga mellan benen. Hann även säga hej till Lizen en kortis.
Sedan bar det då av till Willys, där vi gick efter mottot shop til you drop, som ni kan skåda på bilden nedan. Var även in snabbt på Rusta där jag köpte mig en skitfin lykta. Bild kommer säkert senare.


All frukt och grönt ligger i botten eftersom grönsaksavdelningen är det första man kommer in till när man går genom dörrarna till Willys, dock klarade det sig helt utan klämskador. Mosningsrisken var hög som ni nog förstår. Fick massvis handlat iaf. Skönt!

Så jäkla gött att ha fyllt upp kylskåpet igen. Frysen är skitfull och skafferiet ska vi inte ens prata på, vi har ju typ fyra lite mindre skåp som vi använder till skafferi och de är smäckfulla allihop!


Tillochmed kylskåpsdörren är full! Nu är det bara färskvaror som behövs inhandlas inom den närmsta tiden.

söndag 29 mars 2009

Idag har jag inte gjort någonting på hela dagen. Nästan så jag har lite dåligt samvete faktiskt.
Det enda vettiga jag gjort är att ha kört igenom mitt yogaprogram och gjort iordning en Veckomatsedel för kommande vecka.
Det är så jäkla skönt att ha en färdig plan så man slipper hålla på och fundera på vad man ska äta varenda dag, det tar så mycket onödig tid.
Så nu blir det snart en rejäl inhandling av mat på Willys.
Inte ens disken har jag orkat ta tag i, det var mycket roligare att kolla auktioner på Tradera. Men det slår tillbaka imorgon när jag måste diska alltihop och det är intorkade matrester på tallrikarna som är skitjobbiga att få bort.

Nä, nu ska jag stoppa något i magen.
Jag och Rebecca kunde tyvärr inte släcka lampan igår, då vi var mitt uppe i läggningen vid den tiden. Tyvärr.
När jag slutade kom Jonas och hämtade mig, jag var vrålhungrig och längtade hem till den goda maten som vi hade tänkt göra. Jonas skulle ha gjort iordning potatisen och ställt in i ugnen hade vi bestämt, men eftersom han hade släckt ned hela lägenheten vågade han inte stå i mörkret och skala av rädsla att skära sig. Sa han iallafall. Hört talas om värmeljus kanske?
Detta innebar alltså att det skulle ta lååång tid innan jag fick stilla min hunger.
Dock hade han inte bara suttit hemma och softat utan hade återigen varit skitduktig och bakat bröd och diskat. Jag blir alltid lättretlig och sur när jag är hungrig så Jonas fick kanske lite mer skäll än han förtjänade. Förlåt. Sur slängde jag mig i soffan och tryckte i mig en apelsin.

När jag sedan lugnat ned mig något återvände jag till köket där Jonas var i full gång med potatisen, och började sedan med salladen. Det är ett nytt, rykande färskt recept som jag fått av Jennie på någon slags afrikansk (var det kenyansk?) sallad. Skitgod och enkel med bara 4 ingredienser, tomat, rödlök, chili och avokado. Fast avokadon tillhörde inte grundreceptet, men det är ju så gott, dessutom mildrar det smaken från chilin en aning, så det passade finfint till.
Till detta stekte jag fläskfilé med lite lök och hällde sedan på matlagningsgrädde och lät det puttra en stund. Lättlagat och gott.

Hade förväntat mig lite mys i soffan framför tv:n medan vi åt, men tji fick jag, det var nämligen fotboll som Jonas ville se. Så jag blev sur igen och fick kolla på ett avsnitt av Det Okända på datorn istället. Efter matchen kom han intassandes till mig och jag var inte sur längre, så vi kollade på några avsnitt av Mia & Klara, sedan stupade vi i säng. Jag var så jäkla trött så jag nästan somnade innan jag ens lagt huvudet på kudden.


Superfräsch sallad.

Jonas magnifika bröd.

The food.

lördag 28 mars 2009

Idag är det Earth Day vilket innebär att man ska släcka lampan för miljöns skull mellan 20.30-21.30. Det kommer dock bli lite trixigt för mig och Rebecca som jobbar kväll, vi kan ju inte arbeta i mörkret. Kanske kommer vi på någon annan lösning.

Nu ska jag iaf gå och göra lite yoga och sedan ta en dusch.

fredag 27 mars 2009

Då var även denna arbetsdag till ända. Skönt.
Till middag/kvällsmat testade vi ett nytt indieninspirerat recept, zucchini & kikärtsgryta med limeyoghurt och kryddat ris. Det var så jävla gott! Vegetariskt dessutom.
Till detta lyxades det till ordentligt såhär på fredagkvällen, vilket innebar att det intogs en iskall Staropramen (som är en favvoöl) till måltiden.

Är ni sugna på att testa exempelvis kryddat ris så kan ni gå in på zarasskafferi.se som är en liten butik som säljer olika ekologiska och rättvisemärkta produkter och drivs av Jonas brorsa, Magnus. Tycker absolut att ni ska kika in där, för det finns mycket smått och gott.

Supergod gryta med bl.a zucchini, kikärtor, paprika, tikka masala och kokosmjölk.

Mmm, Staro...

Fy fan, vilket skitväder det är! Snöyra. Blött och jävligt är det också. Jag vill inte ha mer snö. Usch.
Jag har inte fått särskilt mycket gjort här hemma idag, som vanligt när jag ska jobba kväll.
Men en planering av helgens födointag samt betalat lite räkningar har vi hunnit med iallafall. Snart dags för lite lunch och sedan får jag göra mig ordning för bege mig iväg mot jobbet. Jobbar kväll imorgon också. Skittråkigt med två kvällar efter varandra, särskilt på helgen. Men man får ta det som finns. Jag har liksom inte råd att vara kräsen.

Noll kommentarer till förra inlägget. Illa. :(

torsdag 26 mars 2009

Jag ser att besöksräknaren tickar på och det är jätteroligt att ni läser min blogg! Verkligen. Men vilka är ni? Endel av er vet jag, men inte alla. Vore kul om ni skrev en liten kommentar och berättade vilka ni är och hur ni har hittat hit.

Mig vet ni ju nästan allt om genom min presentation men jag kan sammanfatta mig själv i några rader till er som inte orkat er igenom den långa versionen.
Milla, en tös på snart 27 (!) jordsnurr, bor i Grums, men har bott både i Göteborg och i Lund, är tillsammans med min soulmate Jonas, älskar choklad, att lyssna på musik och gå på konserter, tror på ett liv efter döden. Gillar att: läsa böcker (Marcus Birro är en av favoriterna), laga mat, inredning, ironi, träna, hänga med kompisar och längtar skitmycket tills den dagen då jag ska få bli mamma.
Det var väl jag. I en mycket kort version.

Vilka är ni? :)
Idag har vi städat här hemma igen, eftersom det är städtorsdag. Tycker veckorna går så jäkla snabbt.
Jag har precis kommit hem från IKEA där jag varit med Figge och Jennie och spenderat lite pengar. Jag skulle inte ha något speciellt men kom som vanligt hem med lite allt möjligt. Bland annat en ny lampa, ett litet rivjärn och choklad från Anthon Berg (!) som kostade 10 kr för en påse med deras chokladägg. Jag älskar dom, de är så förbannat goda!

Nu är jag gräsänka för kvällen, för Jonas and friends är i Folkets Hus på konsert, Ted Åström sjunger Johnny Cash. Jennie var snäll och bjöd över mig till deras place ikväll, så efter lite intag av föda så ska jag bege mig dit och umgås en stund tänkte jag.

onsdag 25 mars 2009

Robert har nästan precis åkt hem och jag har tagit med mig datorn och krupit ned i sängen.
Vi har suttit och spånat ännu mer på planerna om ett privat boende. Vi fullkomligen bubblar av ideér!
Om vi får drömma fritt så skulle vi ha ett hus typ på landet, med en liten trädgård med tillhörande växthus där vi odlar gurka, tomater och lite annat smått och gott. (och vindruvor, för det vill Robert att vi ska göra vin av sen.) Ett litet grönsaksland med morötter och sånt, en rabatt med blommor som våra kunder (boenden) får ta hand om och greja med om de vill.

Det ska vara modernt och upprustat och helst ha solceller på taket och lågenergilampor överallt. Alla ska såklart ha varsitt rum med dusch/toalett, ett gemensamt matrum. Vi ska laga maten själva och använde endel av våra egenproducerade grönsaker (när det är säsong) och de gamla ska vara delaktiga och hjälpa till med matlagning och dukning och allt som hör till.
Olika aktiviteter ska finnas, såsom korsord, promenader, målning, påta i trädgården, kortspel och sällskapsspel, eventuellt massage och ljusterapi.
En dag i veckan ska någon komma och spela och sjunga gamla klassiker och de som vill får sjunga med.

Personalen ska bestå av en noggrant utvald och bra grupp av olika människor som har en sak gemensamt, de brinner för samma sak, nämligen att ge våra gamla ett värdigt och bra liv den sista tiden de har kvar. På ett ställe där man skulle vilja att ens egna anhöriga fick leva lyckliga den dagen de inte klarar sig själva längre och där de till slut drar sitt sista andetag. Där man själv skulle vilja bo om man var gammal. Ett ställe där vården går först och att det alltid är individen som kommer i första hand. Människan.
Respekt, medmänsklighet och lyhördhet ska vara några av nyckelorden i verksamheten. Personalen ska vara harmonisk och inte stressade över att det inte hunnits med att städas, tvättas, bytts i sängar, lagats mat, duschats under veckan. För är personalen mer harmonisk blir även kunderna mer harmoniska tror jag. Och självklart kommer vi att hinna göra alla de där grejerna utan att vara stressade eftersom vi har strukturerat upp arbetet och hela tiden arbetar efter en plan. Dessutom ska det inte vara för många boenden, man ska hinna med att vara lika länge hos alla.

Det skulle vara underbart att få det att fungera.
Dessvärre är det ju lättare sagt än gjort och kommer förmodligen aldrig bli mer än en dröm.
Sååå mycket pengar som ska till, kompetensen finns inte för att driva något sådant heller, och vi kan ingenting om ekonomi och såna saker. (Jonas är iofs ganska haj på det.) Man ska ha ett ansikte utåt som kan stå för verksamheten och svara på frågor och det kan ju inte jag, som typ kallsvettas och börjar stamma så fort jag ska ringa till en myndighet bara för att jag är så blyg. Man ska ha koll på läget och vara påläst. Ja, ni fattar var jag vill komma. Det GÅR liksom inte.
Tanken är dock god. Idén är alldeles fantastisk, om jag får säga det själv. :)
Jag och Jonas har ätit våfflor med vanilj och chokladglass, för idag är det som bekant Våffeldagen.
Nu är Robert här och umgås lite med mig. Vi kollar på Rent Hus och äcklas åt hur lortigt folk kan ha det.


Jag har vaknade tidigt idag också. Av mig själv denna gången. Tidigt för att vara mig alltså. Ungefär 9.30. Har varit ute på en promenix med Rebecca. Det var lite, lite behagligare ute än igår, men det blåser ju småjävlar ute idag också.

Efter promenaden styrde vi kosan mot bibblan där det skulle vara informationsmöte som hade med jobbet att göra. Det var ju ett riktigt skitmöte. Kunde gott ha kvittat.
De pratade lite om LAS-dagar och sånt (vilket iofs var bra) men de kom ju inte med någon information som vi inte redan visste egentligen.

Vi tog chansen och frågade om vikariebanken, men där fick vi till svar att vi inte kommer att komma med den här gången heller eftersom vi inte har kompetensen som krävs, dvs usk-utbildning. "Men skynda er och läs färdigt så har ni ju chansen att komma med sen," kvittrade hon till svar. Hur då? Rebecca läser ju på halvfart och kan inte läsa snabbare än vad hon redan gör och jag har ju fortfarande inte kommit in på skolan så hur fan skulle jag kunna skynda mig och läsa färdigt? Jag har ju försökt i över ett år nu! Det är fan inte mitt fel att jag inte har utbildningen, för jag gör ju allt jag kan för att få den.
Jag blir så jävla ledsen. För vi duger ju när ingen annan kan, och till sommaren när de behöver vikarier behövs vi verkligen, men inte resten av året. Vad gör vi annorlunda under sommaren? Varför duger vi då? När de inte har någon annan? Arga tårar bränner bakom ögonlocken och jag skulle nästan föredra att vi inte fick jobba alls. Om de sa: "Nej tack, ni är definitivt inte välkomna här förrän ni har en utbildning. Inte på några villkor." Av ren stolthet så vill man skita i alltihop just nu, men det går inte. För nu har vi ju inget val än att ställa upp de få gånger de ringer och erbjuder oss jobb. Jag har ju ingen annan inkomst, så varje krona är välkommen.

Jag är fan sugen på att öppna ett eget Privat Boende, som Jonas tycker och inte jobba åt den här kommunen mer. Ett boende där de gamla får precis all tid och uppmärksamhet de behöver och personalen slipper stress och press och omstruktureringar hela tiden. Ett värdigt hem för människor deras sista tid i livet. Men jag kan ju ingenting om att öppna eget och så. Tyvärr. Kanske någon av er läsare är sugna? ;) Who´s with me?

Jag är inte på bra humör just nu.
Men en trevlig sak är att Jonas hade bakat fina surdegslimpor när jag kom hem.
Han är så duktig. Och goda var de också.
Nu ska jag ringa Robert och gnälla lite.


tisdag 24 mars 2009

Nu har vi precis ätit middag och kollat på två avsnitt av Halv åtta hos mig, det är ju så jävla roligt! Skrattade jättemycket till dagens avsnitt.
Till middag blev det dubbelpanerad rödspätta med kokt potatis och stuvad spenat.
Jonas, som enligt honom själv inte tycker om spenat, blev tvingad av mig att ta lite och döm av min förvåning när han prisade den till skyarna och slevade och åt med jättegod aptit! Kul.

Jag har förresten som befarat en riktigt hemsk träningsvärk idag. Inte bara i armarna utan även i magen och lite i vaderna. Fan vet om jag orkar göra någon yoga imorgon, tyckte det kändes smärtsamt redan förut. Oh well, vi får se.

Tänkte läsa lite bloggar och sedan lägga mig i sängen och kolla på lite serier på datorn snart.
Imorgon kl. 14.00 är det möte för sk. tvååringar och timanställda vikarier där de ska diskutera varsel, uppsägningar, hur det ser ut med jobb i framtiden osv, så det ska bli spännande att höra vad de har att säga om det.


Spättan.
Nu har jag varit och slingat mig. Blev mycket mer nöjd än sist trots att det fortfarande är väldigt ljust. Den här frisören lyssnade iaf på mig och hade i några slingor med mörkare färg, även om jag tyckte att hon gott kunde ha tagit lite fler.
Besöket blev väldigt dyrt för min plånka, 550 spänn bara för slingning. Jag klippte mig inte ens! Är inte det lite dyrt för att vara i Grums? I stan kan jag förstå om det är en lite dyrare prisklass, men i Grums?

Jag funderar på att köpa ett sånt där hemmaslingpaket och göra lite mörkare slingor själv.
Fast fan vet om jag vågar. Det var lättare förr när man experimenterade och färgade hejvilt. Nu när man har flera olika färger blir det lite mer avancerat än att bara hälla i en flaska med mörkbrun färg i hela huvudet liksom.

Här nedan ser ni ändå resultatet.
Jag HAR ingen utväxt trots att det ser ut som det. Blixtens fel.


Jag blev även idag väckt av ett sms. Ungefär 9.10 (vad gör alla morgonpigga människor uppe så tidigt?) kom det ett från syrran och trettio sekunder senare ett från Sara.
Sara undrade om jag ville hänga med ut och gå i det vackra vårvädret. Kisade mot fönstret och såg att solen strålade som bara den utanför. Skönt med en vårprommis tänkte jag och letade dagen till ära fram mina knallrosa converse att traska omkring i nu när det är vår och allt.
Galet trött tryckte jag i mig två rostmackor och blaskade mig lite i fejset för att vakna till liv, sedan snörade jag på mig skorna och begav mig ut. Vi hade bestämt att vi skulle mötas klockan 10.00.

Jag höll på att frysa ihjäl när jag gått i en minut eller så. Det blåste isande vindar och det kändes inte alls som vår. Fy fan.
Men vi trotsade blåsten, drog upp luvorna på våra munkjackor över huvudet och var ute i lite mer än en och en halv timme.
Saras hund Chili var också med. Vi gick vägen om Grönberg så han fick springa av sig lite därnere vid fotbollsplanen.
Det var skönt med en rejäl promenad, men hade jag vetat att det var kallt hade jag nog tagit på mig en mössa och en varmare jacka än skinnjackan.

Mötte Jonas i dörren när jag kom hem, han hade precis kommit hem från skolan där han varit och gjort en tenta. Han visade mig ett sms där det stod att hans syrra Jossan blivit mamma till en liten pojke imorse! Fan, vad roligt! Alla mådde bra och så också. Mycket pojkar föds det i Kumlinsläkten. Jag längtar så otroligt tills det blir min tur.

Nu har jag precis tagit mig igenom mitt yogaprogram och ska snart åka och handla med mamma, eftersom jag inte gjorde det igår. Sen blir det en tur till klippoteket då äntligen.
Jag tror att jag börjar få ont i halsen. Hoppas det är en illusion och att bara jag inbillar mig.


Mina rosa converse.

Sara (A.k.a den rosa kondomen ) och Chili.

Sara och Chili busar i snön. (Känns definitivt inte som vår när man tittar på de här bilderna.)


Chili i full karriär!


måndag 23 mars 2009

Pust.
Hemma från boxen igen.
Det var som vanligt jobbigt, men även jävligt gött. Det är ju så roligt att boxas också!
Jag var något förvirrad över en mycket avancerad slagkombination där en sväng och visste inte riktigt vad jag höll på med. Stirrade lite korkat och försökte tänka i vilken ordning de olika slagen var, men lagom tills det var byte fick jag fason på det! Typiskt. Bättre sent än aldrig dock. Sara bara skrattade åt mig, och jag hade inget annat val utan gjorde detsamma. IQ badboll, liksom.
Känner att jag kommer att ha en fruktansvärd träningsvärk i armarna/axlarna imorgon.

Har precis kommit ur duschen nu, det var inte helt fel att få tvaga min stackars, arma kropp efter all denna fysiska ansträngning kan jag meddela!
Sitter och äter kvällsmat nu. Blev pasta med pesto och smulad fetaost idag. Eftersom jag gjort nästan allt på min to do-list idag, men dessvärre inte orkat mig iväg till ICA och handlat, fick det bli ett hopkok av det som fanns hemma, vilket inte var särskilt mycket. Varken ägg eller mjölk har vi, så det var inte helt lätt att hitta på något och kylskåpet ekar tomt. Imorgon måste det handlas lite nödvändigheter såsom ägg, mjölk och ost. Vi får ta en tur till Willys någon dag och storhandla också.

Jonas är hos Robin och kollar på hockey, så jag är alldeles allena för tillfället. Blir nog inte många mer knop gjorda för mig idag.
Längtar tills jag får krypa ned i de nya, rena lakanen. Det är ju så underbart att lägga sig nyduschad, i rena sängkläder som doftar fräscht av sköljmedel. I like.
Hittills idag:
Vaknat av ett sms.
Käkat frulle.
Pratat i telefon med Robert i 1 h och 20 minuter.
Mailat skolan.
Ringt jobbet.
Ringt badhuset.

Senare idag:
Mamma kommer hit en sväng.
Eventuellt en tur till ICA.
Diska.
Tvättid kl. 15.00
Bädda rent i sängen.
Slänga lite skräp.
Boxas med Sara.

Imorgon ska jag äntligen till frissan och få bort den här hemska grådassiga utväxten som jag lagt mig till med. Dock ska det inte klippas något denna gången, bara slingas. Hoppas jag blir mer nöjd nu.

söndag 22 mars 2009

Det var väldigt trevligt hos Gaby igår måste jag säga.
Jag kan ärligt erkänna att jag var sjukt sugen på att hänga med dom ut, efter att Gaby hade bjudit mig på tre Appletinis. Dock fick jag snällt vinka hejdå, gå åt motsatt håll och ringa efter Jonas istället när de styrde kosan mot stan vid 23.00-23.30.
Jag kom hem vid midnatt och det är jag idag väldigt glad över, för när klockan ringde var jag som en zombie och det hade varit tusen gånger värre om jag hade följt med ut och festat.
Men nästa gån SKA jag med ut!

Jag och Sara fick stå i kö på Donken och vänta på en sketen cheeseburgare i över tjugo minuter igår! De måste ha varit rejält underbemannade för vi såg bara en stackars kille i kulisserna, som alldeles svettig tog sig an alla beställningar ensam. Men ändå. Snabbmat heter det.
Vi jublade lite lätt när vi äntligen såg att de fylldes på med cheeseburgare, men när en tjej i kassan roffade åt sig de två sista och Sara fortfarande inte fått sin, brast vi ut i ett högljutt, unisont NEEEEJ! Och tjejen gav med sig och gav den ena till Sara. Respekt!

Sov i nästan 2,5 h förut när jag var hemma på rasten. Välbehövligt. Jag vet inte vad det är för något konstigt sömnbehov jag drabbats av, men jag är konstant trött. Även när jag sovit ut är jag skittrött när jag vaknar. Konstigt.

Well. Bjuder på tre bilder från igår. Vågar inte lägga ut någon bild på Jennie då hon brukar opponera sig.


Världens vackraste Gaby.

Världens sötaste Sara.

Robins världsberömda pose.



lördag 21 mars 2009

Har precis kommit ur duschen. Yes, det blir att jag åker hem till Gaby en sväng ikväll för att umgås lite. Jag ska försöka övermanna min trötthet (vars närvaro fortfarande håller mig sällskap mot min vilja) för en kväll med goda vänner. Jonas är i stan så jag åker med honom hem sen. Det blir nog inte alltför sent misstänker jag.

Bussen går kl 17.15 till stan så jag måste snart gå och göra mig iordning och försöka hinna äta lite innan, därför blir det ett kort inlägg. Tänkte bara berätta att jag lever och så.

fredag 20 mars 2009

Jag har precis tagit en svalkande(!) dusch. Jo, vi måste göra det här hemma för lägenheten är drabbad av extrem tropisk hetta. Fortfarande. Trots att vaktis varit här tre gånger och grejat med elementet.
Termometern visade häromdagen på över 28 grader, och just i detta nu är det nog 29-30 grader i köket (vi har ugnen på också.) Det är olidligt!
Jag går runt med bara en tunika (inga tights eller leggings för det blir för varmt, utan med bara ben under) och Jonas i shorts och tisha.

Äckligt är det.
Det känns liksom tryckande och jag får lite svårt att andas. Det är en sak om det är varmt pga. sommar och sol, men det blir en annan sorts värme när det kommer från elementet och blir varmt som vi har nu.
Nästa vecka måste detta åtgärdas ordentligt alltså! Detta funkar liksom inte.

Nu: Känner mig faktiskt mycket piggare (tack vare duschen kanske?), maten är på g, rumpan är placerad i soffan och nu börjar Let´s Dance.
Idag jobbade jag till 14.00, sedan var jag på affären en sväng.
Nu sitter jag och försöker hålla mig vaken. Har varit så otroligt trött hela dagen idag.
Fick en extra jobbtur imorgon, skönt för timmarnas skull, men det hade ändå varit lite skönt att få vara ledig också. Dessutom är det en dagtur, vilket betyder att det inte blir någon sovmorgon. Klockan ringer strax innan 06.00.
Ikväll blir det fredagsmys med lite god mat och soffhäng. Det vill säga om jag orkar hålla mig vaken. Just nu känns det inte särskilt troligt. Sitter och nästan gäspar käken ur led här och ögonen är snustorra.

Känner att jag inte har så mycket att tillföra för tillfället.
Det känns som om jag denna veckan endera jobbar, sover eller tänker på/längtar efter att få sova. Kul.
Vi får se om jag orkar bege mig till Gaby imorgon eller inte. Beror på dagsform och eventuell trötthet.

torsdag 19 mars 2009

Jennie kunde inte följa med ut på promenad, men som tur var följde Marie med istället.
Vi var ute i lite mer än en timme. Jag borde dock ha lärt mig något från förra gången jag var ute och gick i bara tights (när jag blev dödsförkyld dagen efter) men det gjorde jag inte. Låren/stjärten var iskalla när jag kom tillbaka och jag fryser fan fortfarande. Hoppas verkligen att jag INTE blir sjuk igen nu bara.

När jag kom tillbaka hem hade Jonas lagat mat, vegetarisk jordnötsgryta med morot och garam masala. En av våra favvorätter. Det var mycket gott att få något i magen.
Jonas är hos Robin och kollar på hockey och jag sitter ihopkrupen under filten i soffan.
Jag kommer definitivt att lägga mig tidigt ikväll, för jag är trött som vanligt, och så ska jag ju upp tidigt och jobba imorgon också så det är skönt att komma till sängs i någorlunda tid.


Vegetarisk gryta med smak av Indien.
Hittills har det varit en någorlunda produktiv dag faktiskt, trots att jag tog mig sovmorgon ända till 10.30 imorse. Jag var galet trött när klockan ringde, så jag ställde om den till 10.30 och då var det jag som fick tokduscha och halvstressa istället för att hinna till vårdcentralen kl. 11.30.
Men det gick bra. Jag hade t.o.m tre minuters marginal.

När jag kom hem gjorde jag mitt yogaprogram för att varva ned och slappna av lite efter morgonstressen. (Hade ju tänkt att göra det tidigt imorse men jag sov ju istället, som sagt.)
Sedan är det som bekant städtorsdag här idag, vilket innebär att vi har städat. (Jag insåg att jag verkligen måste rensa lite i min garderob IGEN.)
Och så har jag betalat några räkningar och ringt och beställt tid för slingning, fick tid på tisdag eftermiddag. Sweet.
Nu tänkte jag snart slå en pling till Jennie och höra om hon vill med ut och gå en liten sväng, solen strålar ju!

onsdag 18 mars 2009

Gud, vad den här veckan har gått fort hittills. Det är ju redan onsdag igen!
Den här onsdagen har jag spenderat på jobbet hela dagen känns det som. Jag var förvisso hemma och sov i två timmar förut. Trött är jag dock fortfarande.

Seansen igår var jättebra, men det var lite väl utdraget. Tex så var det kanske 7-8 st som fick "meddelanden" bara (på en och en halv timme) och han pratade så länge med varje person. Hade varit roligare om han kortat ned det så fler kunde fått meddelanden.
Sedan var det en halvtimmes paus som kändes totalt onödig. (en femminuters bensträckare skulle ha räckt.)
Till sist var det 45 minuters frågestund där vi fick ställa frågor till Terry om hans liv och arbete som medium.
Det kändes också skitonödigt! Vi hade ju inte betalat för att komma dit och få ställa frågor till honom liksom. Hade jag velat veta något så hade jag googlat honom när jag kom hem.
Så det var lite synd, men på det stora hela var det bra. Mycket skratt och så.

Jag övningskörde ju dit och det gick helt utan anmärkning.
Jag börjar arta mig! Sedan tog vi en sväng ner till köpcentret för att få i oss lite föda.
Vi hamnade på en amerikansk restaurang i 50-talsstil som hette Joe´s Diner.
Maten var skitgod, men det var så brutalt stora portioner (antar att det var american size) så vi orkade inte på långa vägar äta upp.
Vi åt kycklingfilé med pepparsås och något som hette idahopotatis. De där jävla potatisarna måste ha varit stora som manshuvuden innan tillagning, för maken till superstora klyftpotatis har jag då aldrig skådat! Gott var det dock som sagt.
Efter maten rullade vi ut för att ta en sväng i butikerna.
Strosade runt lite, jag köpte ingenting alls, mamma köpte en kajal.

Kom tillbaka hem strax innan midnatt och då var jag skittrött. Kunde inte somna som vanligt, men tillslut tog tröttheten överhand och jag kom till ro, och när jag väl somnat så sov jag så jäkla gott! Ville bara dra täcket över huvudet imorse när klockan ringde strax innan sex.
Menmen, nu är även denna dag avklarad.
Imorgon har jag inte så mycket planerat förutom vårdcentralen och städtorsdag. Ska nog bara slappa resten av dagen tror jag.


Femtiotalsrestaurangen.

Megaportionen med mat. JA, det är potatisen som ligger längst upp till höger i bild. Tre sådana stora klyftor fick vi.

Min söta mami utanför köpcentret.

tisdag 17 mars 2009

Sitter just nu och dricker smoothie och väntar på att mor ska dyka upp. Jag ska ju följa med henne hem efter att hon slutat jobba, för att sedan åka till Charlottenberg där vi ska på storseans med Terry Evans. Det ska bli skitkul och spännande! Terry är ju helt otroligt duktig och det ska bli kul att få se honom in action. Jag ska dessutom övningsköra dit.
Morgondagen kommer dock inte att bli lika rolig. Delad tur. Skönt att jobba och få lite timmar, men jobbigt att gå upp tidigt eftersom jag kommer hem sent ikväll. Tur ändå att jag har delad tur för då kan jag sova på timmarna jag är ledig så jag orkar med pass nummer två.

Dags att fixa det sista nu innan mami kommer.
Det har varit en hemskt lång dag.
Eftersom jag sover så jävla dåligt nowadays (särskilt när jag vet att jag ska upp på morgonen) så blev det knappt tre timmars sömn inatt, sedan en lång arbetsdag och efter det 2,5 timmars träning på badhuset. Vi kom inte hem förrän strax efter 22.00. Men roligt var det!
Känner redan nu att jag kommer att ha träningsvärk imorgon.

De pass som jag och Jennie körde var: först ett gemensamt pass där det var uppvärmning och typ friskis & svettisträning ni vet där man mest springer runt i en ring, följt av streetdance (det gick sådär kan jag meddela), sedan var det styrka och sist nedvarvning/avslappning.
Sedan var vi även på Core Sticks, som var skitkul! Svårt och jävligt jobbigt, Yoga, som var sådär. Kändes som värsta speedyogan och jag var inte ett dugg avslappnad. Kan bero på att det var så komprimerade pass, så de var tvungna att ha ett högt tempo för att hinna med så många olika positioner som möjligt. Jag håller mig nog dock till min yoga hemma på min egen matta, framför tv:n. Kvällen avslutades med SK (Styrka & Kondition.) Även det ett mycket roligt pass, men praktiskt taget fysiskt omöjligt att gå på för normala människor, då det är kl 09.30 på lördagmorgnar. Vem fan är uppe då liksom? Jag skulle absolut gå på det om tiden var bättre.

Jag och Jonas har kollat på några avsnitt av Mia & Klara men nu är det dags för sängen. Känner att jag knappt orkar hålla upp ögonen.

söndag 15 mars 2009

Snart är helgen slut för den här gången.
Veckorna går ovanligt snabbt nuförtiden.
Jag ser inte direkt fram emot kommande vecka, eftersom det känns som om jag har så mycket inplanerat. Tycker bättre om att ha några enstaka saker planerade som jobb tex och sedan ta resten som det kommer. (Tänka sig, jag med mitt kontrollbehov som helst vill planera allt långt i förväg. Men ibland är det skönt att inte ha en massa måsten också.) Visserligen är det inga tråkiga saker som står på agendan, men det är jobbigt ändå.

Måndag: Jobba 7.00-15.00, sedan är det Tjejkväll på badhuset mellan 18.00-21.15.
Tisdag: Hem till mamma runt 14.00, Terry Evans i Charlottenberg 19.00-22.00, vilket betyder att jag kommer att komma hem sent. Det tar ju ett tag att åka från Charlottenberg.
Onsdag: Jobba delad tur, dvs 7.00-13.00/17.00-21.30.
Torsdag: Vårdcentralen 12.30.
Fredag: Jobba 7.00-14.00.
Lördag: Jobba 7.00-15.00, hem till Gaby för att umgås?
Söndag: Jobba delad tur.

Däremellan hade jag tänkt hinna umgås lite med Jonas också och kanske hinna träffa lite andra människor, göra vardagssysslor, ringa och beställa tid för slingning, samt promenera, göra yoga och lite andra saker.
Usch, ska bli skönt när nästa vecka är över.
Nu har jag varit ute på en liten minipromenad i ungefär en halvtimme.
Jag tog med mig mp3-spelaren och tog mig en tur. Det värsta är att jag inte kan hålla mig från att sjunga högt och typ gå/dansa i takt till musiken när jag har musik med mig, så jag gick och headbangade lite och försökte hålla min ljuva sångröst i lågt tonläge när jag trallade (eller ja, trallade gjorde jag ju inte riktigt. Snarare rockade jag och growlade med min bästa hårdrocksröst. Eller något däremellan.) omkring och försökte i möjligaste mån att skärpa till mig när jag mötte människor så de inte skulle tro att jag är helt crazy.

Det var hur skönt som helst ute och jag kände att jag verkligen behövde få lite frisk luft.
Härinne i lägenheten har vi fortfarande tropisk hetta och elementet i köket visar stadiga 27 grader. Jag kan säga att det var jävligt varmt åt mig nyss när jag diskade värsta diskberget.

Nu börjar det snart bli dags att stoppa något i magen känner jag. Tur att illamåendet inte hållit i sig och aptiten verkar ju vara som sig bör den också.
Jag kände redan igår runt 01.30 att jag hade ont i magen och mådde illa, så direkt efter mitt förra inlägg skyndade jag mig i säng för att försöka sova bort illamåendet.
Det verkade som att jag lyckades eftersom jag somnade nästan direkt efter att jag lagt huvudet på kudden.
Jag vaknade dock strax innan 05.00 och mådde ännu mer illa. Gick upp och drack lite vatten och tog sedan en samarin.
Tillbaka till sängen för att försöka somna om, men det gick inte alls.
Efter ca 20 minuter kände jag att jag var tvungen att spy. Så jag gick till toaletten, där jag spydde som en kalv! Jag vettefan vad det var som hände? Jonas var jättegullig och servade mig med vatten och annat.

Sedan gick jag och la mig igen, det tog lång tid innan jag somnade och sen blev jag väckt av telefonen en miljon gånger när jag väl lyckats slumra till.
Till slut lyckades jag somna på riktigt och sen när jag vaknade kände jag mig oförskämt pigg.
Det enda jobbiga var att jag var så otroligt hungrig, men det var ju inte så konstigt eftersom jag inte hade ätit något sedan klockan 17.00 dagen innan och magen var alldeles tom på mig.

Nu mår jag som vanligt igen, men jag ska ta det jävligt lugnt idag. Ska ju jobba imorgon också så det är bäst att vila upp sig.
Hade velat gå ut på en promenad, för det är ju fantastisk väder!
Kanske kanske att jag vågar mig ut en kortis runt kvarteret eller nåt.
Förresten är jag glad över att vi gick ut just ikväll, så vi slapp det där jävla Melodifestivaljippot. Orkar verkligen inte med alla deltävlingar och det. Det blir för mycket.
Dessutom hörde jag att den där operaMalena vann. Ja, herregud. Opera liksom. Inget för mina öron.
Tyckte inte att det fanns några bra bidrag med alls i år. Men nu är det över. Tills Eurovison då förstås. Det är ju mycket roligare att se även om det är verkligt mycket skit med där. Men det är kul att kommentera låtar, klädval, frisyrer och annat värt att kommenteras.

Nu ska vi snart gå och lägga oss tror jag. Det har varit en lång dag.
Syrran och Daniel hade bokat bord klockan 17.00 på Alfies de också och de satt vid bordet bakom oss.

Hungrig som en varg!

Jonas åt en smaskig Carbonara.

Jag åt favvisen, kycklingfilé wokad i färska örter.

Jag var jävligt sugen på en bit italiensk chokladtårta med vispgrädde och bär, men jag var så mätt efter förrätten (vitlöksbröd med parmesan) och huvudrätten att jag tyvärr inte orkade. Det förföljde mig sedan hela kvällen och jag suckade trånande efter den när vi var på musikalen.

Inne i salongen innan föreställningen börjat.

Jag säger det igen, se den!

Jag är visst lite suddig men jag ser så kär ut så jag tog med den iaf. :)

Jonas och jag innan föreställningen.

Öl inne på Leprechaun.

Min underbara sambo.

Jag ser superblond ut på bilden, men jag lovar att det inte är riktigt så illa i verkligheten. Något med ljuset bara.

Jonas softar till den irländska musiken.


Ja, då var hemma igen efter en helkväll i stan.
Maten på Alfies var som vanligt alldeles underbar.
Men det var ju såklart musikalen som var pricken över i:et.
The Rocky Horror Show var grymt bra! Om ni inte redan sett den så kan jag verkligen rekommendera er att göra det. Den var skitbra.

Efter showen gick vi till The Leprechaun (som är en mysig irländsk pub) och drack öl.
Tyvärr var det fel på deras tappar så vi fick ingen Guinness, men det gick bra ändå. Det var ju ett band där som spelade livemusik så det vägde upp.
Jag älskar irländska pubar. Det är så jävla mysigt och familjärt på något vis. Jag känner mig som mest hemma när jag får sitta på en skitig pub och diskutera livets alla samtalsämnen, med en öl i näven, några goda vänner och lite schysst musik i bakgrunden. Långt bort från glamour och tråkiga, förutsägbara nattklubbar med öronbedövande popmusik och köttmarknad.

Vi tog elvabussen hem. Jävligt nöjda och glada med kvällen.

lördag 14 mars 2009

Jag vaknade helt utan rödvinshuvudvärk (som ju är en riktigt hemsk sorts huvudvärk) imorse och började även idag dagen med ett yogapass. Härligt!
Sedan gjorde jag iordning en hallon & banansmoothie med pumpakärnor till frulle.
Värsta nyttiga starten på dagen.
Dock kommer resten av dagen förmodligen inte att fortsätta i hälsans tecken, då vi ska på Rocky Horror Show ikväll och innan det ska vi ut och käka middag på Alfies. (Jag vet redan vad jag ska äta. Pastarätten med kyckling wokad i färska örter är verkligen to die for. Kan nog nästan vara det absolut godaste jag någonsin ätit.)

Efter showen får vi förmodligen vänta ett tag tills bussen går tillbaka hem och då tänkte vi slå ihjäl lite tid med ett par goda öl på någon mysig pub.
Eftersom det är helg så går det skitdåligt med bussar till stan härifrån och vi har ju för tillfället ingen bil, så Robert är så snäll och kör oss in. Hemöver går bussarna lite oftare iallafall så vi siktar på att ta elvabussen ikväll.

Jag har precis kommit ur duschen och ska väl strax börja riva runt i mina gamla klädtrasor och se om jag hittar något att ha på mig. Det är alltid lika jobbigt. Men det börjar snart bli dags att börja göra sig redo. Det tar tid att gå igenom garderobjäveln. Vi har bord klockan redan klockan 17.00, så Robert kommer runt 16.30.

Min supergoda Hallon & Banansmoothie.

fredag 13 mars 2009

Vi avnjöt en mycket god middag till Let´s dance. Riktigt gott var det.
Efter det kollade vi på Sveriges värsta bilförare och nu sitter vi och smuttar på det som är kvar i rödvinsflaskan. Vi har haft värsta myskvällen. Blir nog sängen inom en snar framtid, känner mig ganska trött. (Eller om det är rödvinets fel, I don´t know.)
Hoppas dock att jag slipper vakna med rödvinshuvudvärk för jag vill vara fit for yoga imorgon.

Helstekt fläskfilé med potatisgratäng.




Ett mycket gott rödtjut.